Julian Assange (Foto: AFP)
Julian Assange (Foto: AFP) Foto: Afp

RT je objavio ekskluzivnu snimke na kojoj je suosnivač WikiLeaksa Julian Assange u zatvoru maksimalne sigurnosti u Belmarshu.


Snimka prikazuje Assangea, koji je vidljivo izgubio na težini, kako razgovara s nekim, pretpostavlja se s drugim zatvorenicima.

Vezani članci Aleksej Navaljni (Foto: AFP) Kremlj se ne osvrće na pozive da se Rusiji nametnu dodatne sankcije za Navaljnog Julian Assange (Foto: AFP) Švedska odbacuje optužbe protiv Juliana Assangea za silovanje: "Dokazi nisu dovoljno jaki"

Kamera zatim pokazuje i ćeliju u kojoj se vide knjige i papiri razbacani po podu. Nije poznato je li upravo to Assangeova ćelija, no na početku snimke se vidi kako suosnivač WikiLeaksa ulazi u tu prostoriju, piše RT.

Snimka je objavljena samo dan nakon što je američki newsletter The Gateway Pundit objavio fotografije Assangea u zatvoru, za koje tvrde da ih im je dao zatvorenik. Novinarka Cassandra Fairbanks izjavila je kako su odlučili ne objaviti slike ćelije zbog zabrinutosti za privatnost.

Krajem svibnja Assangeovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo, pa je tako trebao biti prebačen u bolnički dio zatvora Belmarsh.

Podsjetimo, Assange je u proteklih 6 godina živio u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, no kad mu je otkazan azil, odmah je uhićen.

Do otkazivanja azila došlo je zbog takozvanih INA Papersa, tj. "INA dokumenata" koji su poslani jednom ekvadorskom parlamentarcu u kojima se ekvadorskog predsjednika Lenin Moreno optužuje za korupciju.

Postoje i sumnje da je WikiLeaks odgovoran za dijeljenje Morenovih privatnih fotografija na društvenim mrežama.

Uz to, ponovno je otvorena i o optužbi za silovanje protiv osnivača Juliana Assangea.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak na mjestu strašne tragedije: "Inspektori provjeravaju kamion. Čini se da kočnice rade''