Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak izvijestio je o detaljima nesreće kraj Novske.

Galerija


''Traje vještačenje kamiona koji je prouzrokovao prometnu nesreću. Izvukli su ga prije nekoliko minuta i sada ga inspektori provjeravaju'', rekao je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak koji se nalazi na mjestu nesreće.

Vezani članci Vozač kamiona priveden na ispitivanje (Foto: Dnevnik.hr) Vozaču kamiona koji je kod Novske pregazio dvije djevojčice produžili istražni zatvor Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću (Foto: Dnevnik.hr) Kočnice i tempomat na kamionu bili su ispravni, vozač je 140 kilometara vozio 90 na sat?

''Najprije moraju izvagati njegovu težinu, ali jednako tako provjeravaju i kočnice. Upravo bi one mogle biti ključ cijele nesreće, ali prema onome što se do sada vidi, kočnice na kamionu rade.

Nakon što ovdje izvažu kamionu i vide je li bio pretovaren i je li bila prekomjerna težina, što bi mogao biti vrlo važan detalj, odvest će ga u najbližu stanicu za tehnički pregled i tamo napraviti temeljito vještačenje, dakle i kočnice i upravljački sustav i tahograf – sutav koji bilježi vrijeme provedeno u vožnji i vrijeme provedeno na odmoru. Provjerit će i tampomat, uređaj kojim se može fiksirati određena brzina i tako voziti.

Vozač je, prema izjavama nekih očevidaca, nakon što je izašao iz kamiona, kazao da su mu otkazale kočnice. Sada traje vještačenje i može se jako dobro i vrlo jednostavno utvrditi da kočnice na kamionu rade.

Dakle, stravična prometna nesreća koja se dogodila tu na odmorištu Novska. Vozač je prošao kroz benzinsku postaju. Rekao bih da je to ne moguće jer je jako uzak prolaz. I onda je točno ispred terase, gdje je bilo 50-ak ljudi, pokupio djecu koja su izašla iz autobusa i krenula na odmor u Sv. Filip i Jakov.

Nažalost, dvije djevojčice je usmrtio. Jednako tako, dvije osobe su teško ozlijeđene. Nakon nekoliko stotina metara, kamion se zaustavio u livadi. Srećom, proteklih je dana padala kiša, pa je bilo puno blata i to ga je zaustavilo.

Vozač je još uvijek na ispitivanju u policiji, ali, kažem, nevjerojatno je da nije stradalo više ljudi. Bit će zanimljivo vidjeti konačni službeni izvještaj vještaka koji trebaju utvrditi što se dogodilo, kako mogu otkazati kočnice na takvom kamion, je li vozač bio priseban.

Policija je potvrdila da vozač nije konzumirao alkohol i nisu mu našli alkohol u krvi'', izvijestio je Jarak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Autobus s osnovnoškolcima se vratio u Dalj, županija proglasila dan žalosti: "Ostali smo bez onoga što nam je najvrijednije, a to su naša djeca"