Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon 19 godina kome ne može prepoznati svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski željezničar Jan Grzebski, koji je nakon nesreće 1988. pao u komu, probudio se nakon devetnaest godina, izvijestila je u petak privatna televizijska postaja Polsat.

Pošto je na njega naletio vagon, Grzebski je od udarca dobio tumor na mozgu te je postupno ostao nepokretan i izgubio je dar govora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

Kaže da ga je iz kome probudila ljubav supruge Gertrude. 

- Uvijek se brinula za mene, njegovala me i tako mi spasila život, rekao je.

Željezničar koji je u vrijeme nesreće bio oženjen i imao četvero djece, danas ima jedanaestero unučadi.

Njegova žena kaže da se nije mirila s mišljenjem liječnika. 

- Stalno sam plakala i molila se. Svi koji su ga posjećivali mislili su da će umrijeti? Ali on nije umro, rekla je presretna supruga.

Grzebski je pao u komu u doba komunizma, kada su trgovine bile poluprazne i kada su vladale svakojake nestašice. U međuvremenu je Poljska ušla u Europsku uniju i u NATO.

- Danas se čudim svim tim ljudima koji se šeću s mobitelima i stalno su ljutiti iako više nema kilometarskih redova za gorivo, police u dućanima su pune predivnih proizvoda. Meso smo, koliko se ja sjećam, mogli samo sanjati, a sada vlada bogatstvo. Ja se nemam na što požaliti, rekao je dobro raspoložen.

Pred Grzebskim je sada zahtjevna rehabilitacija, ali i proces u kojem mora naučiti koristiti se čudima suvremene tehnologije, koja se njemu čine kao tvorevine mašte iz znanstvenofantastičnih filmova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene