Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pristup Hrvatske EU je prioritet češkog mandata na čelu Unije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pristup Hrvatske Europskoj uniji predstavljat će prioritet Češke tijekom njezina predsjedanja Europskom unijom u prvom semestru 2009., rekao je u četvrtak u Pragu češki premijer Mirek Topolanek.

 "Najbrži pristup Hrvatske EU je naš prioritet u sklopu češkog predsjedanja od 1. siječnja 2009.", rekao je Topolanek a prenosi France presse.

Pročitajte i ovo Policija u Pragu Praška pucnjava Nakon pokolja Češka postrožila zakone o oružju Slika nije dostupna Težak poraz čeških liberala na izborima za senat

"Namjeravamo usko surađivati sa Slovačkom", dodao je šef češke vlade na konferenciji za novinare sa svojim slovačkim kolegom Robertom Ficom koji je došao u Prag na komemoraciju 40. obljetnice okupacije bivše Čehoslovačke.

Topolanek je inzistirao da se radi o zajedničkom interesu.

Češka će naslijediti Francusku kao predsjedavajuća EU u siječnju 2009. ali još se nije definitivno izjasnila o Lisabonskom sporazumu.

Vlada koja očekuje mišljenje Ustavnog suda da bi nastavila proces ratifikacije, kani podastrijeti tekst parlamentu nakon lokalnih izbora predviđenih za sredinu listopada.

Europska komisija će o napretku Hrvatske sastaviti izvješće u jesen 2008.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene