Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poderana aorta

Preživjela nakon nesreće u kojoj je 'slomila srce'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zara Roberts postala je medicinski fenomen kada je preživjela prometnu nesreću u kojoj joj je bila prerezana glavna aretrija srca, pri čemu je pretrpjela takozvano slomljeno srce.

Za sve je bio kriv jedan čavao koji se 24-godišnjakinji zabio u gumu automobila kojeg je vozila. U nesreći je slomila pet rebara, gležanj i lakat, bilo joj je probušeno plućno krilo i imala je krvarenje mozga. Najgore od svega bila je poderana aorta.

Pročitajte i ovo Motocikl - 1 Najranjiviji u prometu "To je kao odlazak po drugo mišljenje kod doktora": Veliki odaziv vozača motocikala Kolona vozila na A1 Nesreće i radovi Na autocesti kod Kutine izgorio auto: Ogromne gužve na autocesti A1 prema moru

U bolnici Broad Green u Liverpoolu kirurzi su joj zamijenili dijelove aorte. Zara je ostala živa, ali paralizirana. Nije mogla nikako komunicirati osim micanjem prsta. No, naučila je sjesti, jesti, govoriti i ustati.

Šest godina nakon nesreće predaje učenicima s posebnim potrebama u Wrexhamu i trenira za paraolimpijske igre. 'Preživjela sam doslovno slomljeno srce, ali imala sam sreće. Nesreća me naučila da iskoristim svaki dan,' rekla je Zara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene