Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U blizini židovske škole u Parizu, mladići koji u izvikivali antisemitske slogane pretukli su 12-godišnjeg dječaka.


Katia Normal, direktorica ljudskih resursa u školi rekla je da su dječaka udarili u glavu kada je odlazio iz škole. Napadnuti učenik nije zadobio teže ozlijede. Napala su ga dva mladića nekoliko godina stariji od njega, piše y net news.

Vezani članci Nakon štrajka, djeca se vraćaju u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 3 Što se štrajkalo – štrajkalo se! Đaci s torbama na leđima jutros se vraćaju u školske klupe Sophie Turner i Joe Jonas (Foto: Instagram) Zvijezda "Igre prijestolja" nakon dva vjenčanja napokon otkrila u čemu je došetala do oltara

Situacija u Francuskoj je napeta nakon što je u Toulouseu ubijeno troje djece i rabin 19. ožujka. Gradonačelnik Pariza Bertrand Delanoe izrazio je razočaranje nakon antisemitskih napada. Naglasio je da će se protiv njih neumorno boriti.

>> Sarkozy medijima: Ne objavljujte snimke ubilačkog pohoda

I pucnjava od prije desetak dana i ovaj napad na dječaka dogodili su se ispred židovskih školi Ozar Hatorah.

Jean-Paul Amoyelle, predsjednik mreže škola Ozar Hatorah u Francuskoj rekao je kako su sve škole iz njihove skupine osjećale međusobnu solidarnost nakon pucnjave u Toulouseu.

'Sada se bojim da je to provociralo neprijateljsku reakciju koja se iskazuje u stavu ovih mladića koji su našeg učenika nazvali prljavim Židovom i pretukli ga. Ovo bi moglo dovesti do još agresije', rekao jer Amoyelle.