Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASTU TENZIJE

Srbijanska premijerka Ana Brnabić o Kosovu: "Na rubu smo oružanog sukoba. Molim vas, oglasite se"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Srbije Ana Brnabić nakon sjednice Nacionalne konvencije o Europskoj uniji u Srbiji pozvala je nevladine organizacije da se oglase povodom, kako kaže, "torture koju proživljavaju Srbi na Kosovu i Metohiji".

Srbijanska premijerka Ana Brnabić kazala je na sjednici Nacionalne konvencije o Europskoj uniji kako u ovome trenutku svi trebaju dati sve od sebe za očuvanje mira.

"Mi smo na rubu oružanog sukoba zahvaljujući jednostranim potezima Prištine. Organizacije civilnog društva, molim vas, oglasite se povodom torture koju proživljavaju Srbi na Kosovu i Metohiji", istaknula je.

Pročitajte i ovo Salih Mustafa Svakodnevno mučenje Bivši zapovjednik OVK-a osuđen za ratne zločine: Dopuštao da tuku i zlostavljaju zatvorenike

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "Militariziranje problema" Srbijanska vlada predala KFOR-u zahtjev za vraćanje snaga sigurnosti na Kosovo

Upitala je kako je moguće da u Europi 12 dana nitko nema informacije o uhićenom Dejanu Pantiću, inače bivšem pripadniku kosovske policije, pa ni njegov odvjetnik, piše Nova.rs.

"To je razlog za postavljanje barikada na sjeveru Kosova. Vjerujem da se međusobno živciramo, ali važan je dijalog. Nitko ne zna gdje je, je li primio terapiju. Obitelj ne može stupiti u kontakt s njim", istaknula je Brnabić te upitala Kosovo i Metohiju je li im to u redu s ljudske strane.

Još je jednom podsjetila da je uhićenje Pantića jedan od razloga zbog kojeg su Srbi na barikadama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene