Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podignuta optužnica

Stravičan pokušaj ubojstva u susjedstvu! Pred djetetom gušio i brutalno udarao bivšu suprugu: "Pusti mamu!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Podignuta je optužnica za pokušaj teškog ubojstva protiv muškarca koji je pred djetetom pokušao ugušiti bivšu suprugu.

Više javno tužiteljstvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv muškarca zbog pokušaja teškog ubojstva

Prošle je godine u studenom pokušao ugušiti bivšu suprugu u hodniku njene stambene zgrade, a svemu je svjedočilo i maloljetno dijete.

Detalje stravičnog napada prenosi Nova.rs. Muškarac je od bivše supruge tražio da vidi maloljetnog sina - izvan termina koji je predviđen sudskom odlukom Osnovnog suda u Nišu.

Dopustila mu je viđanje djeteta, izvela ga je ispred zgrade i stavila u automobil. Nakon što mu je rekla da čuva dijete i krenula natrag prema stanu, prišao joj je s leđa, gušio i šakom udarao u glavu, nakon čega joj je glavom udario u zid.

Pročitajte i ovo Splitska bolnica - 3 raste broj zaraženih Predstojnica klinike u kojoj su zabranjeni posjeti zbog korone: "Od početka kolovoza primjećujemo jedan blagi trend porasta broja oboljelih"

Žena je pala na pod, a bivši suprug ju je nastavio gušiti, udarati šakama i glavom udarati o beton nakon čega joj je oko vrata navukao plastičnu vezicu i zategnuo ne bi li izgubila svijest

Dijete je cijelo vrijeme vrištalo, plakalo i udaralo oca. "Pusti mamu", piše u optužnici. 

Susjedi koji su čuli dijete odgurnuli su muškarca, a ženi škarama odrezali plastičnu vezicu s vrata nakon čega je pozvana i hitna pomoć. Zadobila je brojne ozljede među kojima su i krvni podljevi, prijelomi kostiju, ogrebotine, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Sara Sharif otac je pobjegao Misteriozna smrt djevojčice: Sara je pronađena mrtva u kući, stric tvrdi da je pala niz stepenice, no obdukcija je pokazala strašnu istinu

Muškarac je, prema tužiteljstvo, bio svjestan onoga što radi. Kasnije je i pobjegao s mjesta zločina, ali ga je policija istog dana uhitila.

Kaznenim zakonom na koji se pozvalo tužiteljstvo kazna zatvora za teško ubojstvo je najmanje 10 godina - do doživotnog zatvora.

Za pokušaj teškog ubojstva predviđeno je da će se počinitelj kazniti ili tom propisanom kaznom ili ublaženom.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene