Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike štete

Rupe i otvoreno nebo: Oluja ostavila katastrofalne posljedice, rujan bi nekim učenicima mogao donijeti drukčiji početak škole

Aktualno Galerija Obnova škola stradalih u nevremenu - 1 Obnova škola stradalih u nevremenu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Obnova škola stradalih u nevremenu - 2 Obnova škola stradalih u nevremenu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Obnova škola stradalih u nevremenu - 3 Obnova škola stradalih u nevremenu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Obnova škola stradalih u nevremenu - 4 Obnova škola stradalih u nevremenu - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Obnova škola stradalih u nevremenu - 5 Galerija 1/5 >>
Škola samo što nije počela, ali nastava u nekim učionicama neće početi na vrijeme. Zbog posljedica oluje u Hrvatskoj je oštećeno stotinjak škola, pa će neki učenici novu godinu započeti u drugim prostorima. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Rupe i otvoreno nebo iznad osnovne škole Gradište. Posljedice oluje toliko su razorne da je još uvijek upitno je li sigurno da se djeca vrate u klupe.

  Pročitajte i ovo Ana Horvat Raščišćavanje grada Roditelji djecu više ne puštaju u zagrebačke parkove: "Granja i srušenih stabala ima svugdje, ne može se proći, opasnost vreba sa svih strana"

"Bilo je predviđeno svakako da učenici od prvog do četvrtog razreda u prizemlju polaze jer tu nema nikakve štete, jedino nam je problem bio gore, ali to ćemo utvrditi kad struka dođe i kaže svoje", poručio je Mario Dominković, ravnatelj OŠ Gradište.

Alternativa im je Društveni dom u centru grada.

Radovi su i na zagrebačkoj Gimnaziji Tituš Brezovački. Uništio ju je potres, a dovršene radove poremetilo je nevrijeme. Unatoč planovima ni treću školsku godinu zaredom neće početi u svojim učionicama.

  Pročitajte i ovo Vrućina u automobilu Novi slučaj Koliko brzo vrućina u automobilu može postati fatalna za djecu? Ekipa Dnevnika Nove TV provela je eksperiment, rezultati su zastrašujući

"Krovište nije bilo do kraja završeno, količina padalina bila je velika, prevelika i morala se spustiti po stepenicama i u učionice je nažalost došla voda. Ne znam, ne bih htio reći, znam da nije tako, da smo ukleti, ali doista je teško vidjeti da svaka nevolja sustigne ovu školu", rekao je Damir Jelenski, ravnatelj Gimnazije Tituš Brezovački.

Otvaranje se odgađa za tri tjedna, dok se ne osuši pod.

Od posljedica oluje u Zagrebu je oštećeno 66 škola, u Vukovarsko-srijemskoj 14, a Osječko-baranjskoj 11.

Još se ne zna u koliko njih nastava neće početi 4. rujna, u resornom ministarstvu čekaju da se sve škole oglase.

U Zagrebu su četiri škole ozbiljno oštećene - s njih je odletio krovLuka Korlaet, zamjenik zagrebačkoga gradonačelnika, tvrdi da će sve četiri biti spremne do početka nove školske godine.

Oštećeno je i više od 60 vrtića, koji su i nakon mjesec dana od oluje još uvijek u vrlo lošem stanju, a gradonačelnik Tomislav Tomašević pravda se da nema ljudi.

"Angažirana su poduzeća i sada ona rješavaju granja. Od 17 gradskih četvrti, u sedam su te posljedice sanirane", poručio je gradonačelnik. 

Više pogledajte u priloženom videozapisu.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene