Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislio da se još drogira

Pravoslavni svećenik šipkom ubio ovisnika na odvikavanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravoslavni pop, protojerej Branislav Peranović (54), ubio je udarcem šipkom u glavu štićenika Centra za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici.

Mediji u Srbiji podsjećaju kako je protojerej Branislav postao poznat 2009. kada su u srpskim medijima objavljeni snimci prebijanja lopatom štićenika u Duhovno-rehabilitacijskom centru Crna Reka, čiji je tada bio upravitelj.

Pročitajte i ovo Tik tok svećenik - 2 modernizacija u crkvi Svećenik hit na TikToku: Prije zaređenja igrao nogomet s Livajom i Perišićem, a imao je i djevojke Ilustracija Jednom muškarcu pozlilo Uhićen svećenik koji je organizirao gej orgije! Procurili detalji, netko pokušao zapaliti crkvu: "Digao sam mu glavu, a njemu je krenula pjena na usta"

Kako doznaju srpski mediji, ubojstvo se dogodilo sinoć oko 22:20 sati u dvorištu Centra za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kada je voditelj Centra, Branislav Peranović posumnjao da štićenik Nebojša Zarubac (39) kod sebe ima drogu i udario ga metalnom šipkom u glavu i na mjestu usmrtio.

>> Pogledajte Putinovu reakciju kada mu je svećenik poljubio ruku...

Peranović je prije tri godine kada su objavljeni snimci prebijanja štićenika u 'rehabilitacijskom centru' u Crnoj Reci, u početku negirao da je zapovjedio batinanje, ali je TV B92 ekskluzivno objavila snimak na kojemu se vidi kako sam Peranović tuče jednog mladića pa je kasnije pokušavao opravdati batine kao 'terapeutske i neophodne za dobrobit štićenika', podsjeća B92.

Polaznici ovog 'centra' novinarima su pričali kako nisu dobivali nikakve lijekove za vrijeme terapije pa čak ni ako se razbole. Sinod Srpske pravoslavne crkve osudio je ponašanje svog svećenika, a vladiku Artemija pozvao da raspusti nelegalni stacionar u okviru manastira Crna Reka.

Peranović je zaista i smijenjen, ali je Općinsko tužiteljstvo u Tutinu podnijelo optužnicu protiv njega za kazneno djelo mučenja i nasilja, postupak je okončan i protojerej-nasilnik čeka presudu.U međuvremenu je prije dvije godine, bez dozvole crkvenih vlasti došao u Jadransku Lešnicu i postao voditelj centra za liječenje ovisnosti gdje je ubio 39-godišnjeg štićenika. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene