Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa 68 pao na 51 posto

Potpora Putinu najniža ove godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpora ruskom premijeru Vladimiru Putinu pala je na najnižu razinu ove godine u prvom ispitivanju javnog mišljenja objavljenom nakon parlamentarnih izbora u Rusiji.

Rezultati ankete, koju je proveo Sveruski centar za istraživanje javnog mišljenja (VCIOM) 10. i 11. prosinca i objavio u petak na svojoj internetskoj stranici, pokazuje da 51 posto Rusa odobrava način na koji on radi svoj posao. Za usporedbu, krajem studenoga je uživao potporu od 61 posto, a u siječnju ove godine 68 posto.

Ovo ispitivanje pokazalo je zamor i nezadovoljstvo premijerom koji se priprema za predsjedničke izbore u ožujku. Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov je izjavio, a prenose ruski mediji, da je ovakav pad potpore rezultat "emocionalnog preopterećenja" među Rusima nakon izbora. Peskov je izrazio uvjerenost da će ta brojka ubrzo porasti.

Deseci tisuća ljudi prosvjedovali su u subotu i pozivali na nove parlamentarne izbore. Oporba tvrdi da su izbori za Dumu 4. prosinca bili namještteni u korist vladajuće Putinove stranke Jedinstvene Rusije. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene