Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna katastrofa u Siriji

MILIJUNI djece u teškom stanju pothranjenosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti su na internetu objavili video snimku koja pokazuje sirijsku djecu u teškom stanju pothranjenosti.

Sve je veći broj pothranjene djece u Siriji. U video snimci koju su objavili aktivisti, može se čuti kako se to događa jer su mnoga mjesta pod napadima i u njih teško i rijetko stižu hrana i lijekovi, javlja AP.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

>> Sirija objavila podatke o svom kemijskom oružju!

Jedno od djece prikazano na snimci staro je 18 mjeseci, a težina mu je na razini devetomjesečne bebe, čuje u videu.

U ponedjeljak je organizacija 'Save the Children' objavila izvještaj u kojem stoji kako četiri milijuna Sirijaca od kojih je više od polovice djeca, nemaju pristup dovoljnoj količini hrane.

Tisuće su, navodi se u izvještaju, zarobljeni u borbenim zonama poput Aleppa i Homsa, zbog čega im je prekinut pristup svim namirnicama potrebnima za preživljavanje. Hrana koja se i prodaje na tim područjima iznimno je skupa, a svako dvadeseto dijete na području u blizini Damaska je pothranjeno.

Paketi hrane i lijekova koji su namijenjeni ugroženim sirijskim područjima ne stižu na područja koja kontrolira opozicija, a okružena su državnom vojskom, kaže glasnogovornik 'World Food Programme', prenosi AP.

Od kada je započeo sukob u Siriji u ožujku 2011. godine, poginulo je više od 100.000 ljudi, a milijuni su izbjegli iz svojih domova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene