Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aktivisti su na internetu objavili video snimku koja pokazuje sirijsku djecu u teškom stanju pothranjenosti.


Sve je veći broj pothranjene djece u Siriji. U video snimci koju su objavili aktivisti, može se čuti kako se to događa jer su mnoga mjesta pod napadima i u njih teško i rijetko stižu hrana i lijekovi, javlja AP.

Vezani članci Roditelji i djeca u izolaciji Nekim roditeljima pod hitno treba spas, već su tjednima u izolaciji s djecom i to uzima svoj danak Slika nije dostupna Smrt prijeti više od 50.000 pothranjene djece: 'Ovo nije uobičajeni poziv za pomoć'

>> Sirija objavila podatke o svom kemijskom oružju!

Jedno od djece prikazano na snimci staro je 18 mjeseci, a težina mu je na razini devetomjesečne bebe, čuje u videu.

U ponedjeljak je organizacija 'Save the Children' objavila izvještaj u kojem stoji kako četiri milijuna Sirijaca od kojih je više od polovice djeca, nemaju pristup dovoljnoj količini hrane.

Tisuće su, navodi se u izvještaju, zarobljeni u borbenim zonama poput Aleppa i Homsa, zbog čega im je prekinut pristup svim namirnicama potrebnima za preživljavanje. Hrana koja se i prodaje na tim područjima iznimno je skupa, a svako dvadeseto dijete na području u blizini Damaska je pothranjeno.

Paketi hrane i lijekova koji su namijenjeni ugroženim sirijskim područjima ne stižu na područja koja kontrolira opozicija, a okružena su državnom vojskom, kaže glasnogovornik 'World Food Programme', prenosi AP.

Od kada je započeo sukob u Siriji u ožujku 2011. godine, poginulo je više od 100.000 ljudi, a milijuni su izbjegli iz svojih domova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook