Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski udar

Poludjelo vrijeme u Moskvi, izmjerena rekordno visoka temperatura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Moskvi je danas izmjerena rekordno visoka temperatura zraka. Meteorolozi predviđaju da će neočekivani toplinski udar potrajati deo kraja tjedna.

Nakon što su ove zime otrpjeli nezapamćenu hladnoću, Moskovljane je danas pogodila rekordna vrućina. Temperatura zraka izmjerena u glavnom gradu Rusije iznosila je 28,7 Celzijevih stupnjeva, čime je premašen rekord od 28,4 stupnja, zabilježen u isto doba 1996. godine.

Pročitajte i ovo Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar" Crveni trg, Moskva - 2 rat dronovima Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt Peterburga

>> VIDEO A ovako izgleda dan na +45,8 stupnjeva...

AP javlja da su građani i posjetitelji Moskve različito reagirali na neočekivani toplinski udar. 'Ne znam, volim vrućinu. Bilo bi sjajno kada bi ovako i ostalo. Može se prošetati s guštom. Dosta nam je hladnoće i snijega. Sretni smo', rekla je Žana, koja živi u ruskoj prijestolnici.

'Čovjek bi pomislio da će u ovo doba godine biti malo svježije. Možda pet, šest ili sedam stupnjeva manje. Nisam očekivao da će biti ovako toplo. Baš sam stigao iz Bangkoka pa sam očekivao osvježenje', rekao je turist John.

'Ovo je vrlo neuobičajeno. Nekada nije bilo ovakvih vrućina u Moskvi', kaže Moskovljanka Sveta.

Meteorolozi predviđaju osvježenje tek krajem tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene