Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vođu Liberalno demokratske stranke u Beogradu Čedomira Jovanovića, policija je odvela nakon što je u srijedu večer napravio incident u jednom lokalu na Novom Beogradu, javlja Tanjug pozivajući se na beogradske medije.


Mediji javljaju da se Jovanović verbalno sukobio sa zaposlenicima lokala, a potom lokal gađao kamenom, te dodaju da je taj nekadašnji suradnik premijera Srbije Zorana Đinđića, u posljednje vrijeme više puta upao u slične nevolje.

Jovanović je nakon pada Slobodana Miloševića 2000. godine bio šef zastupničke skupine vladajuće koalicije Demokratska opozicija Srbije u Skupštini Srbije, a potom i potpredsjednik Vlade Srbije.

Jovanović je za Telegraf izjavio da se ništa ne bi dogodilo da nije napadnut i da ovo nije prvi put da je meta napada navijačkih skupina.

"Baš me briga što pišu tabloidi. Ovdje su kamere i oko ovih zgrada su kamere, neću pričati ništa dalje. To je sve snimljeno, pa neka se gleda. Neka slave ti huligani, ali ja im se neću sklanjati s puta. Ovdje živim, tu mi je obitelj i tko god misli da ću se ja sklanjati njima s puta, vara se", rekao je Jovanović u razgovoru za Telegraf.

"Jesam li bacio stolicu u staklo, jesam, zato što oni samo taj jezik razumiju i niti jedan drugi", dodao je Jovanović. Kaznenu prijavu neće podnijeti. "Da nisu došli, da me nisu napali, ne bi ništa od toga bilo", zaključno je rekao Jovanović.