Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posljedice korone

Čedomir Jovanović u teškom stanju: "Prima morfij, gušio se i trpi jezive bolove. Ne podcjenjujte bolest"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik srpske Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ima upalu pluća i nalazi se u bolnici u Beogradu. Njegova supruga izjavila je kako prima morfij te da trpi stravične bolove.

Jovanović je prije četiri dana primljen u bolnicu zbog upale pluća. U infektivnoj bolnici u Beogradu bio je i u srpnju prošle godine zbog koronavirusa od kojeg se oporavio. Tada je imao tešku upalu pluća i prema riječima njegove supruge tada je jedva preživio. Jelena Jovanović, supruga Čedomira Jovanovića izjavila je kako nije istina da se stanje njezinom suprugu pogoršalo zbog njegovog nemara. 

"Otpušten je iz bolnice iako je i dalje imao upalu pluća. Pao mu je imunitet, pa su se liječnici uplašili da ga u bolnici ne napadne neka bakterija. Dogovor je bio da kod kuće miruje. Cijelo vrijeme je išao na kontrole i pridržavao se svih savjeta liječnika", izjavila je Jelena Jovanović za Blic. 

Međutim, kaže kako je posljednja dva mjeseca osjećao snažne bolove, govorio je kako mu se neočekivano skraćuje dah, a zadnjih nekoliko dana imao je bolove u grudnom košu, koji su postali nepodnošljivi.

"Poslije snimaka liječnici su mu iskreno rekli da nešto slično još nisu vidjeli, da nalazi krvi i rendgena prevazilaze njihovo znanje i da hitno mora u bolnicu", kaže Jelena Jovanović. Napominje kako njezin suprug ima obostranu upalu pluća, uz nju i embolije, ali što je prava dijagnoza liječnici tek trebaju otkriti.

"Loše je, trpi jezive bolove zbog čega uz četiri antibiotika prima ketanol, trodon, čak i morfij. Sumnjali su na unutarnje krvarenje, ali srećom nije. Tlak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lijekovima vraćaju u normalu. Iako je teško svi se borimo, posebno on, znate već njegovo legendarno "Odustat ćemo nikad", podsjeća. 

Ističe kako mnogi podcjenjuju koronu i ne shvaćaju o kakvoj ozbiljnoj bolesti je riječ. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene