Obavijesti Video Pretražite Navigacija
incident snimljen kamerom

Policija u Teksasu ubila crnkinju kroz prozor njezine spavaće sobe: "Policajac se osjetio ugroženo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac je izašao na teren na poziv zabrinutog susjeda jer su vrata stana mlade žene bila otvorena usred noći. Policajac se žrtvi nije ni predstavio, a zapucao je čim ju je spazio.

Policajac u Teksasu u ranim jutarnjim satima u subotu ubio je 28-godišnjakinju. Atatiana Jefferson (28) bila je u svojoj spavaćoj sobi kada ju je izvana, kroz prozor, ubio policajac kojeg je pozvao susjed u gradu Fort Worthu.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

Zabrinuti susjed pozvao je policiju jer u vrata Atatianinog stana bila otvorena tijekom noći, u 2:30 po lokalnom vremenu. Policajac koji je izašao na teren, inače bijelac, upucao je Jefferson, mladu crnkinju, svega nekoliko sekundi nakon što ju je uočio kroz prozor.

Snimka s policajčeve kamere otkriva da je zapucao čim je spazio ženu. Policija je u u službenoj izjavi kazala da se policajac "osjećao ugroženo" te su ga suspendirali dok traje istraga, javlja BBC.

Prema objavljenoj snimci policajac se uopće nije predstavio žrtvi, a tvrdi da je u sobi pronašao pištolj. Inače, svi stariji od 18 godina smiju legalno posjedovati oružje u toj američkoj državi.

Jefferson se brinula o 8-godišnjem nećaku koji je živio s njom i u trenutku ubojstva njih dvoje su igrali video igrice, tvrdi odvjetnik obitelji.

Susjed koji je pozvao policiju sad krivi sebe. Prije nego je došla policija, sam je išao provjeriti izvana što se događa, ali nije primijetio nikakvo kretanje u Atatianinom stanu.

"Šokiran sam. Ljut. Uznemiren. Osjećam da je to dijelom moja krivica. Da nisam zvao policiju, sad bi bila živa", kazao je James Smith (62), piše BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene