Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policajac je izašao na teren na poziv zabrinutog susjeda jer su vrata stana mlade žene bila otvorena usred noći. Policajac se žrtvi nije ni predstavio, a zapucao je čim ju je spazio.


Policajac u Teksasu u ranim jutarnjim satima u subotu ubio je 28-godišnjakinju. Atatiana Jefferson (28) bila je u svojoj spavaćoj sobi kada ju je izvana, kroz prozor, ubio policajac kojeg je pozvao susjed u gradu Fort Worthu.

Vezani članci Policija, ilustracija Osumnjičen za ubojstvo: Policija uhitila mladića nedaleko od Nove Gradiške Berlin prosvjeduje zbog smrti Georgea Floyda - 1 Ispovijest tetke ubijenog Georgea Floyda: "Psi imaju bolji tretman nego što ga je imao on. To ne možete izbrisati iz sjećanja"

Zabrinuti susjed pozvao je policiju jer u vrata Atatianinog stana bila otvorena tijekom noći, u 2:30 po lokalnom vremenu. Policajac koji je izašao na teren, inače bijelac, upucao je Jefferson, mladu crnkinju, svega nekoliko sekundi nakon što ju je uočio kroz prozor.

Snimka s policajčeve kamere otkriva da je zapucao čim je spazio ženu. Policija je u u službenoj izjavi kazala da se policajac "osjećao ugroženo" te su ga suspendirali dok traje istraga, javlja BBC.

Prema objavljenoj snimci policajac se uopće nije predstavio žrtvi, a tvrdi da je u sobi pronašao pištolj. Inače, svi stariji od 18 godina smiju legalno posjedovati oružje u toj američkoj državi.

Jefferson se brinula o 8-godišnjem nećaku koji je živio s njom i u trenutku ubojstva njih dvoje su igrali video igrice, tvrdi odvjetnik obitelji.

Susjed koji je pozvao policiju sad krivi sebe. Prije nego je došla policija, sam je išao provjeriti izvana što se događa, ali nije primijetio nikakvo kretanje u Atatianinom stanu.

"Šokiran sam. Ljut. Uznemiren. Osjećam da je to dijelom moja krivica. Da nisam zvao policiju, sad bi bila živa", kazao je James Smith (62), piše BBC.