Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Borut Pahor našao se u skandalu. Neformalni razgovor s novinarima osvanuo je na internetu i to s nepristojnim riječima i psovkama.


Javnost se smije Pahorovom neformalnom rječniku, a policija istražuje tko je objavio materijal, jer bi se moglo raditi o kaznenom djelu. Uobičajeni brifing za novinare za slovenskog premijera pretvorio se u noćnu moru. Netko je cijeli razgovor snimio, a polusatnu snimku objavio na internetu. Sada svi mogu čuti razgovor Boruta Pahora s 13-godišnjim sinom o slovenskom referendumu o mirovinskoj reformi.

Vezani članci Hrvatski vojnik, ilustracija Dnevnik Nove TV otkriva novi skandal u oružanim snagama: Petorica pripadnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu! Prijeti im nečasni otpust Testiranje na koronavirus, ilustracija I susjedi imaju problema s malim interesom za cijepljenje, uvode posebnu vrstu ''kazne'' za necijepljene

'On kaže 32 / 68. Ja sam odgovorio: dobro, nije to tako loše, ali ako izgubimo, morat ću podnijeti ostavku. Šta on zna što je to glasovanje o nepovjerenju? A on meni odgovara: svi će reći da si p...ka, da si se uplašio i otišao'. Neformalno je Pahor s novinarima razgovarao i o svom nasljedniku na čelu slovenske vlade.

'Nikog pametnog ne mogu naći za taj posao. Jedna od opcija je da nađu nekog bezveznjaka', kazao je Pahor.  'Ali, bezveznjake imate i u vlastitoj stranci', uzvratio mu je novinar.
'Imamo, apsolutno. Pod bezveznjakom ovdje mislim na osobu bez ikakve političke filozofije, osim da mu se sviđa zvati se predsjednik vlade', odgovorio je Pahor.

Pahor je otkrio kako su Kinezi htjeli kupiti Novu Ljubljansku banku, te obnoviti slovensku željezničku infrastrukturu. Uvjet je bio da u Sloveniju dođe 25 tisuća Kineza. 'To bi izazvalo veliku netrpeljivost. Kaže on, ma 25 tisuća, pa to nije ništa. Pizda, naravno da to njima nije ništa kad ih ima milijarda i 300 tisuća', kazao je Pahor. Krugovi oko Boruta Pahora sumnjaju da iza svega stoji neka od političkih stranaka koja želi prijevremene izbore. Policija pak traga za osobom koja je razgovor snimila i objavila. Brifinzi s novinarima su neslužbeni, što znači da nisu namijenjeni za objavu.