Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ndrangheta

Policija na jugu Italije hvatala mafijaške šefove po bunkerima, akcijom obuhvaćene 24 obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tisuću karabinjera sudjelovalo je u opsežnoj operaciji protiv Ndranghete, moćne kalabreške mafije, protiv čijih 116 članova su izdani uhidbeni nalozi, objavile su vlasti u utorak.

Karabinjerima su podršku pružali helikopteri, psi tragači i stručnjaci u potrazi za bunkerima koji su mogli poslužiti kao skrovište za mafijaške šefove.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Talijanska policija (Foto: Arhiva/AFP) Europol: Šaljemo jasnu poruku Operacija Pollino: Razbijena Ndrangheta, jedna od najopasnijih svjetskih mafijaških organizacija sa sjedištem u Europi

Glavne točke optužnice su udruživanje zločinaca mafijaškog tipa, iznuda, pronevjera, ilegalno posjedovanje oružja.

Dvadeset četiri mafijaške obitelji Kalabrije, na jugu Italije, obuhvaćeno je tom operacijom koja je omogućila otkrivanje novih struktura Ndranghete, među kojima neke vrste "sudova" za rješavanje unutarnjih sukoba između različitih klanova.

"Udarili smo na šefove najvažnijih obitelji, sve čelnike", izjavio je pred novinarima Federico Cafiero de Raho, tužitelj Reggio Calabrie, središta regije.

"Udarili smo u središte Ndranghete na nacionalnoj i međunarodnoj razini. To srce Ndranghete upravlja pravim holdingom", dodao je general karabinjera Giuseppe Governale. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene