Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Simpatična starica'

Policija elektrošokerom 'smirivala' staricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci u St. Georgeu u Južnoj Karolini doživjeli su nesvakidašnji trenutak kad su se suočili s 80-godišnjom staricom koja je potpuno gola šetala ulicom i citirala Sveto Pismo. Pokušali su je smiriti i pokriti dekom, a ona ih je u tom trenutku napala svojim štapom.

Susjedi Dorris Brown prigovorili su postupku policije rekavši kako su 'mogli učiniti nešto drugo'. 'Gospođa Brown divljački je mahala štapom, a kad ju je policijski službenik pokušao uhvatiti s leđa, skoro ga je opalila štapom po glavi', rekao je šef policije Anthony Britt. U tom trenutku rekao je drugim službenicima da ju stresu elektrošokerom kako bi spriječili da itko nastrada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

>> Policajci elektrošokerima zlostavljali mentalno bolesnog beskućnika. Prijeti im doživotna!

Unatoč strujnom udaru, starica je nastavila recitirati biblijske tekstove, a policija ju je tada uspjela zamotati u deku. Gospođa Brown poslana je na psihijatrijsko vještačenje, a njezina je obitelj navodno zahvalila policiji na intervenciji.

Šef policije je inzistirao na tome da se upotrijebi elektrošoker jer je to navodno bio jedini način za rješavanje situacije. 'Učinili smo sve što smo mogli. Morali smo joj se suprotstaviti prije nego je nekoga ozlijedila', rekao je Britt, te dodao kako je gđa Brown inače 'simpatična starija gospođa'.

>> Brutalnost policajca zbog kojeg djevojka sada vegetira poput biljke

Susjedi su se složili, ali mnogi su smatrali da je policija pretjerano reagirala budući da se radilo o 80-godišnjakinji. Gđa Brown opisana je kao vrlo religiozna građanka koja u Crkvu odlazi dva puta tjedno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene