Ilustracija (Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL) Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL

Policajac na Floridi otpušten je u ponedjeljak nakon što je prošlog tjedna uhitio dvoje šestogodišnjaka zbog neprimjerenog ponašanja u školi, objavila je policija u Orlandu.


"Bilo je jasno kad sam došao na posao da nema drugog rješenja da se popravi stanje nego da policajac dobije otkaz", kazao je šef policije Orlando Rolón na konferenciji za novinare.

Vezani članci Željko Kolar Župan nakon upada antimaskera u školu: "Zaštitari će nadgledati ulaz, policija nije dobro napravila posao'' Osnovna škola Josipa Račića u naselju Srednjaci 01 Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom?

Policajac Dennis Turner uhitio je djecu u četvrtak optuživši ih za napad, kazala je državna odvjetnica Floride Aramis Ayala, koja je dodala da joj je šef policije rekao da ih nema namjeru goniti i tražio je od nje da odbaci te optužbe.

Ona je dodala da proučava kako ukloniti podatke da su uhićeni iz njihovih dosjea.

"Tu vrlo malu djecu treba zaštititi i disciplinirati na primjeren način koji se ne oslanja na kazneni progon", dodala je Ayala.

Rolón je kazao da Turner nije tražio dozvolu za uhićenje djece mlađe od 12 godina, što je bio obvezan.

Baka djevojčice izrazila je ogorčenje zbog uhićenja i stavljanja lisica na ruke šestogodišnje unuke i objasnila da je djevojčica bila nemirna u razredu zbog pomanjkanja sna zbog bolesti te je nogom udarila zaposlenika škole koji ju je uhvatio za ruku u pokušaju da je smiri.

O drugom uhićeniku, dječaku, nisu objavljene nikakve informacije. (Hina)