Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vozilo se pokvarilo i bivši je predsjednik Južnofričke Republike prebačen u drugu bolnicu. Njegov glasnogovornik tvrdi kako se kvar nije mogao izbjeći.


Na putu su se pokvarila kola Hitne pomoći koja su prije dva tjedna vodila Nelsona Mandelu u bolnicu, izvijestio je glasnogovornik bivšeg Južnoafričkog predsjednika Mac Maharaj.

Vezani članci Slika nije dostupna Nelson Mandela i dalje kritično, ali stabilno Slika nije dostupna Nelson Mandela i dalje kritično: 'Sve što možemo učiniti je pomoliti se za njega'

Potvrdio je da se vozilo pokvarilo i da je bivši predsjednik i nobelovac bio prebačen u drugu bolnicu. Međutim, to nije imalo nikakve posljedice po njegovo zdravlje jer je, kako kaže, bio okružen kvalitetnim medicinskim osobljem koje mu je pružalo svu potrebnu njegu.

CBS tvrdi kako je Mandela čekao 40 minuta

Američka mreža CBS iz svojeg izvora doznaje kako je Nelson Mandela zapravo trebao čekati 40 minuta na transport. Isto tako prenosi kako se premještaj odvijao na izrazito niskim temperaturama.

>>Stanje Nelsona Mandele 'malo bolje'

'Želim da svi budete sigurni kako kako je medicinsko osoblje maksimalno angažirano u skrbi nekadašnjeg predsjednika i kako incident nije imao nikakve veze s pogoršanjem stanja. Mandela je bio u kolima s kompletnom medicinskom opremom i osobljem. Nikako nisu mogli predvidjeti ovaj tehnički kvar. To se, ponekad, jednostavno dogodi´ dodao je Maharaj.

Glasnogovornik je odbacio spekulacije oko Mandelinog zdravstvenog stanja te je pozvao medije da se u budućnosti oslanjaju samo na informacije iz predsjedničkog ureda.

Nelson Mandela danas je 94-godišnjak. Cijeli se život borio  protiv bjelačke manjine koja je zagovarala apartheid, a Južnoafrički je predsjednik postao 1994.godine. Međutim, prije toga u zatvoru je bio 27 godina zbog svog stava prema aprtheidu i pretpostavlja se kako mu je upravo rad u zatvorskom kamenolomu narušio zdravlje, pogotovo stanje pluća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook