Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u Siriji

Pobunjenici se bore protiv vojnika u sirijskom gradu Idlibu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je sirijska vojska zauzela Idleb, pobunjenički grad na sjeveru zemlje u blizini granice s Turskom, objavljen je vido u kojem se vidi kako su im se suprotstavili pobunjenici.

U pokušaju da zadrže grad, Slobodna sirijska vojska borila se s vojskom predsjednika Bašara al Asada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporba prijeti odlaskom 'Asad nije došao pronaći rješenje, već kupiti vrijeme da pobije što više sirijskog naroda' Slika nije dostupna Sastanak u Rijadu Sirijska oporba spremna pregovarati s Asadom

Associated Press objavio je ekskluzivan video na kojem se vide pobunjenici koji pucaju na sirijske snage. Nije ni bilo vjerojatno da će se slabo naoružani pobunjenici uspjeti oduprijeti mnogo snažnijoj vojsci.

>> Na smrt izbodeno 45 žrtava, potom zapaljeno

>> Sirijska vojska zauzela pobunjenički grad Idleb

Slobodna sirijska vojska je najveća vojna opozicijska snaga u toj zemlji u koju su prebjegli bivši zapovjednici Assadove vojske i prosvjednici koji su se odlučili boriti oružjem.

Međutim, kako piše AP, njezina struktura veoma je slaba, a većina pobunjenika naoružana je samo puškama. Većina od njih nestručno rukuje oružjem, pa je u nedjelju, u pokušaju da sastave eksploziv i stave na njega kartonsku kutiju preko koje će proći tenk, poginulo svih sedam pobunjenika koji su sastavljali napravu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene