Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masakr u Siriji

Na smrt izbodeno 45 žrtava, potom zapaljeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Masovna ubojstva dogodila su se u četvrtak u četvrti Karm al Zaytoun. Na smrt je izbodeno 45 žrtava, a potom zapaljeno.Time se ukupni broj poginulih diljem Sirije u nedjelju popeo na 78.

Sirijski oporbeni aktivisti izvijestili su kako je u nedjelju navečer u Homsu ubijeno najmanje 45 žena i djece, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Glasnogovornik Glavnog vijeća Sirijske revolucije rekao je kako je 47 žrtava nasmrt izbodeno i zapaljeno nakon što su sirijske snage opustošile njihove kuće.

Prema mreži oporbenih skupina LCC, ubijanja su se dogodila u četvrti Karm al Zaytoun u organizaciji režima predsjednika Bashara al-Assada.Time se ukupni broj poginulih diljem Sirije u nedjelju popeo na 78, tvrde aktivisti.

Državna novinarska agencija SANA tvrdi kako iza ubijanja stoje naoružane terorističke skupine. Do masakra u Karm al Zaytounu je došlo nekoliko sati nakon što se je Siriju napustio Kofi Annan, posebni izaslanik UN-a za Siriju, nakon dva dana razgovora s Assadom s ciljem pronalaženja rješenja za krizu i kraj nasilja.Annan je u subotu predložio prekid vatre, puštanje pritvorenika i dozvolu neograničenog pristupa agencijama poput Crvenog križa.Nije poznato je li Assad te konkretne prijedloge prihvatio. SANA javlja kako je poručio da je Sirija spremna uložiti napore za pronalazak rješenja, no da nikakav politički dijalog nije moguć dok naoružane terorističke skupine zemljom šire kaos i destabilizaciju. (Agencija VML)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene