Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisiljavali djevojke na spolne usluge

Slovenska policija razotkrila lanac prostitucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija razotkrila je skupinu koja je od 2009. godine iz Rumunjske u Sloveniju dovela najmanje 23 djevojke koje je onda iskorištavala prisiljavajući ih na prostituciju u dva lokala na području Gornje Radgone, otkrila je u srijedu na konferenciji za novinare policija u Murskoj Soboti.

Zbog sumnje u kazneno djelo zloporabe prostitucije i trgovine ljudima u akciji je uhićeno sedam osoba, a protiv troje je istražni sudac odredio pritvor, izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare šef kriminalističke policije u Murskoj Soboti Bojan Rous.

>> Američki diplomati pod istragom zbog korištenja seksualnih usluga

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Prostitucija, ilustracija Uhićena je Peruanka u unajmljenim stanovima organizirala prostituciju: Policija otkrila detalje

Završnu operaciju u kojoj je skupina uhićena policija je izvela prošlog tjedna, kad su dva tajna suradnika policije pristupili osumnjičenima, prividno im ponudivši 3000 eura za dvije djevojke koje je skupina dovela u Sloveniju. Nakon toga je skupina uhićena i izvršeno više kućnih pretraga radi prikupljanja dokaza.

Djevojkama iz Rumunjske koje su dovodili u Sloveniju osumnjičeni su obećavali poslove konobarica i plesačica, a onda ih prisiljavali u nuđenje spolnih usluga posjetiteljima u dva lokala te im oduzimali polovicu tako dobivenog novca.

>> 'Prostitutke na festivalima s velikim zvijezdama zarade i po 40.000 dolara'

Pritvor je određen 50-godišnjaku s područja Gornje Radgone, koji je i prije bio pod sumnjom za organiziranje prostitucije, te njegovoj vanbračnoj partnerici, 26-godišnjoj državljanki Rumunjske, kao i 38-godišnjaku s područja Murske Sobote. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene