Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kuvertirana pozivnica za ulazak Hrvatske u NATO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici 26 zemalja članica NATO-a započeli su u srijedu navečer u Bukureštu trodnevni summit s kojeg Hrvatska očekuje pozivnicu za članstvo u Savezu.

Summit je počeo radnom večerom na kojoj će se razgovarati o proširenju Saveza. Hrvatska se nada, zajedno s Albanijom i Makedonijom, zemljama partnericama iz Američko-jadranske povelje, pozivnici za članstvo u NATO-u. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Majke Srebrenice apeliraju: "Vučićeve prijetnje shvatite ozbiljno, hitno rasporedite NATO snage na granici" Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti"

I dok je konsenzus saveznika oko pozivnice Hrvatskoj posve izvjestan, šanse Makedonije umanjuje prijetnja grčkog veta zbog spora oko ustavnog imena te bivše jugoslavenske republike.

Službeni sastanak Sjevernoatlantskog vijeća na razini šefova država ili vlada počinje u četvrtak u 8.30 po lokalnom vremenu, a u 11.35 predviđeno je da se izaslanstva pozvanih zemalja pridruže čelnicima NATO-a. Hrvatsko izaslanstvo predvodit će predsjednik države Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader. 

>> Mesić i Sanader stigli na summit NATO-a u Bukurešt

Na summitu će također biti riječi o približavanju Ukrajine i Gruzije NATO-u, misijama Saveza u Afganistanu i na Kosovu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene