Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peretz: Izrael se priprema za mogućnost rata sa Sirijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane Amir Peretz je, na pitanje o mogućnosti rata sa Sirijom, odgovorio kako se izraelska vojska priprema za tu mogućnost, ali da Izrael mora ustrajati na diplomatskom rješavanju problema s Damaskom.

Peretz je to rekao u izjavi za izraelske radio postaje dan nakon što je izraelska vojska simulirala napad na sirijsko selo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Udarna skupina nosača zrakoplova USS Gerald R. Ford Sukob na Bliskom istoku Američki brodovi stižu u Mediteran: Umirovljeni general objasnio što bi se moralo dogoditi da se SAD uključi u rat

Izraelska vojska "mora biti spremna na svim frontovima, neovisno o obavještajnim izvješćima o tome što će se dogoditi", rekao je Peretz za vojni radio, govoreći o Siriji, Libanonu i palestinskim područjima.

No "moramo Sirijcima prenijeti poruku da su naše vježbe i pripreme samo redovne aktivnosti, a nikako ne znače planove da Izrael napadne Siriju", rekao je Peretz, naglasivši kako treba isprobati svaku diplomatsku soluciju.

"Diplomatski proces sa Sirijom mogao bi odmah i dramatično izmijeniti ravnotežu na trima frontovima pa se, po mojem mišljenju, nikako ne smije zanemariti bilo kakva opcija iskrenih pregovora sa Sirijom", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene