Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje o homoseksualcima

Pentagon će preispitati zabranu sodomije i oralnog seksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni pravni savjetnik Pentagona izjavio je da će devetomjesečno istraživanje o homoseksualcima u vojsci vjerojatno uključivati i preispitivanje pravila za njezine pripadnike o sodomiji i oralnom seksu, izvijestio je u Associated Press.

Jedinstveni zakonik o vojnom pravosuđu zabranjuje sodomiju i oralni seks, čak i među odraslima uz pristanak te bračnim parovima. Glavni pravni savjetnik Pentagona Jeh Johnson, koji je jedan od voditelja istraživanja o sadašnjoj politici vojske preme homoseksualcima, koja se naziva "ne pitaj, ne govori", izjavio je da planira preispitati sve povezane aspekte vojnog zakonika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okreće se izborima Malezijski oporbeni čelnik oslobođen optužbi za sodomiju Slika nije dostupna Čarolija ili halucinacija? Muškarac unajmio prostitutku, a dobio magarca

>> Pentagon podržao promjenu politike 'ne pitaj, ne govori'

Na pitanje demokratskog kongresnika iz Arkansasa, Vica Snydera, hoće li se revizija proširiti i na propise o sodomiji i oralnom seksu, Johnson je odgovorio potvrdno. Johnson je u srijedu svjedočio na saslušanju pred Pododborom za oružane snage Predstavničkog doma Kongresa. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene