Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa u posjetu Bavarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sva crkvena zvona oglasila su se u Muenchenu po dolasku 79-godišnjeg pape Benedikta XVI. koji je doputovao u šestodnevni posjet rodnoj Bavarskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROSVJEDI VAŽNIJI OD ZAŠTITE LJUDI Problematična odluka za ostatak Njemačke: Bavarska najavila da neće primjenjivati obvezu cijepljenja za zaposlene u zdravstvu Strašna nesreća u Njemačkoj - 4 Nesreća u Njemačkoj Kamion naletio na kolonu vozila američke vojske, izbio ogroman požar: "Dva su bila napunjena avionskim gorivom"

Papa je stigao u grad u kojemu je prije više od 25 godina bio svećenik i nadbiskup. Ondje su ga uz mnogobrojne vjernike koji su ga pozdravljali mašući žutim i bijelim zastavicama u zaštitnim bojama Vatikana, u zračnoj luci dočekali njemački predsjednik Horst Koehler i kancelarka Angela Merkel.

Papa se odvezao na središnji gradski trg Marienplatz gdje je molio pred kipom iz 17. stoljeća Djevice Marije, zaštitnice Bavarske, pokrajine koja je srce njemačkog katoličanstva. 

U zrakoplovu je Papa novinarima rekao kako bi volio češće posjetiti Njemačku u budućnosti. "No, ja sam star čovjek. Ne znam koliko mi je još vremena Gospodin namijenio na ovome svijetu. Evo, bar ću još jedanput vidjeti svoj rodni kraj", rekao je.

U središtu grada Papu su dočekali oduševljeni vjernici,
pozdravljajući ga dok je papamobilom prolazio ulicama Muenchena. 

Ovo je drugi posjet bivšeg kardinala Josepha Ratzingera Njemačkoj, otkad je u travnju 2005. postao Papa, a prvi posjet njegovoj rodnoj Bavarskoj.

Tijekom posjeta Bavarskoj Papa će se nakratko zaustaviti u malome gradu u kojemu je 1927. rođen, Marktl am Inn, u Regensburgu će posjetiti grob svojih roditelja i sestre te će provesti dan sa starijim bratom, svećenikom Georgom Ratzingerom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene