Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladika bački Irinej Bulović stavio je točku na sva nagađanja da bi papa Benedikt XVI mogao doći u Srbiju 2013. na proslavu jubileja Milanskog edikta te podsjetio kako do sada iz Rimokatoličke crkve nije stigao ni najslabiji signal da bi njihov poglavar želio biti gost Srbije


Njegova svetost Benedikt XVI, papa rimski, nikada nije ni službeno ni neslužbeno, ni neposredno ni posredno, čak ni aluzijom uputio poruku - ili bar signal - Srpskoj pravoslavnoj crkvi da želi posjetiti Srbiju, piše Alo.

Vezani članci Aleksandar Vučić Europska komisija dala je do znanja da Srbija neće tako brzo u EU: ''Od rata tvrde da nema podataka o nestalim osobama'' Čedomir Jovanović Srpski političar Čedomir Jovanović divljao u kafiću, odveden na policiju: "Da me nisu napali, ništa se od ovoga ne bi dogodilo"

Za Srpsku pravoslavnu crkvu, prema tome, tema papina posjeta Srbiji uopće ne postoji niti se pod takvim okolnostima može razmatrati u okviru kanonske nadležnosti SPC - rekao je episkop bački, vladika Irinej Bulović.

>> Vatikan prošao provjeru Vijeća Europe, ali dobio slabu ocjenu!

On je opovrgnuo kako se vode tajni pregovori između SPC i Katoličke crkve, te pojasnio da se "privatni posjet dvojice biskupa ne treba mistificirati".

Također je opovrgnuo kako postoji protivljenje pojedinih episkopa dolasku pape Benedikta i dodao da je „jednoglasna odluka Svetog arhijerejskog sabora da se na proslavu 700 godina od Milanskog edikta pozovu poglavari pravoslavnih crkava i visoka izaslanstva, dakle, odgovorni predstavnici, ali ne i poglavari inoslavnih kršćanskih crkava“. (VLM Agencija)