Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Episkop opovrgao pregovore

'Papa nije dao signal da će posjetiti Srbiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladika bački Irinej Bulović stavio je točku na sva nagađanja da bi papa Benedikt XVI mogao doći u Srbiju 2013. na proslavu jubileja Milanskog edikta te podsjetio kako do sada iz Rimokatoličke crkve nije stigao ni najslabiji signal da bi njihov poglavar želio biti gost Srbije

Njegova svetost Benedikt XVI, papa rimski, nikada nije ni službeno ni neslužbeno, ni neposredno ni posredno, čak ni aluzijom uputio poruku - ili bar signal - Srpskoj pravoslavnoj crkvi da želi posjetiti Srbiju, piše Alo.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Za Srpsku pravoslavnu crkvu, prema tome, tema papina posjeta Srbiji uopće ne postoji niti se pod takvim okolnostima može razmatrati u okviru kanonske nadležnosti SPC - rekao je episkop bački, vladika Irinej Bulović.

>> Vatikan prošao provjeru Vijeća Europe, ali dobio slabu ocjenu!

On je opovrgnuo kako se vode tajni pregovori između SPC i Katoličke crkve, te pojasnio da se "privatni posjet dvojice biskupa ne treba mistificirati".

Također je opovrgnuo kako postoji protivljenje pojedinih episkopa dolasku pape Benedikta i dodao da je „jednoglasna odluka Svetog arhijerejskog sabora da se na proslavu 700 godina od Milanskog edikta pozovu poglavari pravoslavnih crkava i visoka izaslanstva, dakle, odgovorni predstavnici, ali ne i poglavari inoslavnih kršćanskih crkava“. (VLM Agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene