Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon što je osudio irske biskupe zbog odnosa prema polustoljetnu svećeničkom zlostavljanju djece, papa Benedikt XVI. u nedjelju je pozvao katolike da se suzdrže od osuđivanja grešnika.


Na redovitu tjednom pojavljivanju na prozoru nad Trgom sv. Petra, Papa nije spomenuo svoje pismo irskim katolicima. Samo se pozvao na odlomak iz Biblije u kojem Isus poziva onoga koji je bez grijeha da prvi baci kamen na preljubnicu. 'On prepoznaje njezin grijeh, ali je ne osuđuje nego je moli da više ne griješi', rekao je Papa hodočasnicima okupljenima na trgu. 'S vjerom u Njegovo veliko milosrđe, ponizno molimo Njegov oprost za svoje pogreške i tražimo snagu da rastemo u Njegovoj svetostip', rekao je Papa.

Vezani članci Nikola Grmoja Grmoja ne odustaje: "Ne znate na koga ste se namjerili'' Svećenik, ilustracija (Foto: Duško Jaramaz/Pixsell) Dignuta optužnica protiv hvarskog svećenika zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnice

U Njemačkoj je časopis Focus u nedjelju prenio riječi predsjednika njemačke biskupske konferencije koji je priznao da je katolička crkva svjesno zataškavala slučajeve seksualnog zlostavljanja. Nadbiskup Robert Zollitsch iz Freiburga rekao je da njima postiđen. 'Svaki pojedinačni slučaj baca sjenu na lice cijele Crkve', rekao je. (Hina)