Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Baca se sjena na lice Crkve'

Papa: Nemojte osuđivati grešnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je osudio irske biskupe zbog odnosa prema polustoljetnu svećeničkom zlostavljanju djece, papa Benedikt XVI. u nedjelju je pozvao katolike da se suzdrže od osuđivanja grešnika.

Na redovitu tjednom pojavljivanju na prozoru nad Trgom sv. Petra, Papa nije spomenuo svoje pismo irskim katolicima. Samo se pozvao na odlomak iz Biblije u kojem Isus poziva onoga koji je bez grijeha da prvi baci kamen na preljubnicu. 'On prepoznaje njezin grijeh, ali je ne osuđuje nego je moli da više ne griješi', rekao je Papa hodočasnicima okupljenima na trgu. 'S vjerom u Njegovo veliko milosrđe, ponizno molimo Njegov oprost za svoje pogreške i tražimo snagu da rastemo u Njegovoj svetostip', rekao je Papa.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Ivan Pavao II. Šok u Poljskoj Nakon šokantnog dokumentarca Ivan Pavao II. i svećenici pedofili postali su vruća tema

U Njemačkoj je časopis Focus u nedjelju prenio riječi predsjednika njemačke biskupske konferencije koji je priznao da je katolička crkva svjesno zataškavala slučajeve seksualnog zlostavljanja. Nadbiskup Robert Zollitsch iz Freiburga rekao je da njima postiđen. 'Svaki pojedinačni slučaj baca sjenu na lice cijele Crkve', rekao je. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene