Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa: 'Homoseksualni brakovi i abortus su ludost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt je u petak rekao da se katolički političari ne trebaju povoditi ispitivanjima javnog mišljenja i društvenim trendovima i podržavati prakse kao što su abortus i "ludost" homoseksualnih brakova.

Papa je ponovio svoje protivljenje pobačaju i homoseksualnim brakovima u oštrom obraćanju kanadskim biskupima koji su u posjetu Vatikanu.

Pročitajte i ovo Hrvatica imala dva muža Sud je kaznio Hrvatica osuđena jer je imala jednog supruga u Njemačkoj, drugog u Hrvatskoj: "Jedan dan samo je nestala" Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni

- U ime 'tolerancije' vaša je zemlja morala pretrpjeti ludost
redefiniranja bračnih drugova a u ime 'slobode izbora' suočena je sa svakodnevnim uništavanjem nerođene djece, rekao je Papa. 

- Kada se ignorira Stvoriteljev božanski plan istina o ljudskoj prirodi je izgubljena, rekao je.

Kanada je prošle godine legalizirala homoseksualne brakove no kanadski će parlament kasnije ove godine glasovati o pokretanju procesa odbacivanja zakona kojem se protive konzervativci.

U svom obraćanju biskupima Papa se također dotaknuo vrlo osjetljivog pitanja mogu li katolički političari podržati zakone koji dopuštaju prakse poput homoseksualnih brakova i pobačaja ako im se osobno protive. Papa je takvo ponašanje političara osudio kao "pogrešne dihotomije".

- One su posebno štetne kada građanski kršćanski čelnici žrtvuju jedinstvo vjere i ozakonjuju rasap smisla i načela prirodne etike popuštajući prolaznim društvenim trendovima i lažnim zahtjevima ispitivanja javnog mišljenja, rekao je Papa.

- Demokracija uspijeva samo u mjeri u kojoj je temeljena na istini i korektnom razumijevanju ljudske osobe. Katolička uključenost u politički život ne može raditi kompromis u vezi tog načela, naglasio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene