Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Palin ne zna da je Afrika kontinent!

McCainova odmazda: Sarah oduzimaju skupu garderobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarah Palin možda nije uspjela u svojoj namjeri da postane potpredsjednica, no još uvijek je glavna tema većine američkih medija.

Gafovi koje je nakupila posljednjih mjeseci koštat će ju oduzimanja 150 tisuća dolara vrijedne odjeće koju je nabavila na račun stranke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Živahno u SAD-u Prvi put u 150 godina republikanci izglasali opoziv ministra, demokrat će zamijeniti lažljivca u Kongresu Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere IVICA PULJIĆ IZ SAD-A Analiza unutarstranačkih izbora u SAD-u: Borba za kandidaturu i može li Nikki Haley ugroziti agresivnog Donalda Trumpa?

Naime, McCainovi savjetnici poslali su stranačke odvjetnike da oduzmu odjeću ženi koja je u zadnje vrijeme prilično osramotila stranku. 

Palin navodno nije znala da je Afrika kontinent, a ne država, te nije bila sposobna nabrojati zemlje članice Sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini, kojih je samo tri. Riječ je naravno o SAD-u, Kanadi i Meksiku.

44-godišnjoj bivšoj zamjenici republikanskog kandidata za predsjednika, očito nedostaje znanja iz područja opće kulture, a da stvar bude još gora, nedavno se zahuktala rasprava oko njezine dizajnerske garderobe piše britanski Daily Mail.

Neobični detalji gorčine i ljubomore između Palin i McCaina isplivali su na površinu nakon poraza u utrci za Bijelu kuću. 

>> Palin ne želi preuzeti odgovornost za McCainov poraz

>> Provokacije ne prestaju, objavljena igra 'odjenite Palin'

>> Palin 'preveslao' lažni Sarkozy: Nije joj bilo čudno ni komentiranje Carle u krevetu?!

McCainovi pomoćnici požalili su se kako je Palin odbijala stručno savjetovanje prije televizijskih intervjua, pa čak i kada se ispostavilo da nije sigurna je li Afrika kontinent ili država.

Republikanski savjetnici, također su napomenuli da Palin i njena obitelj troši na garderobu više nego je navedeno u izvješćima.

Prema navodima iz magazina Newsweek, privatni donator stranke koji je preuzeo troškove odjeće očekivao je da oni neće iznositi više od 20 tisuća dolara. Priličio se iznenadio kada je primio račun od skoro 160 tisuća dolara.

Odvjetnik republikanske stranke navodno je poslan na Aljasku da istraži koliko je točno Palin potrošila. Ona je naravno zanijekala sve optužbe, nasmijavši se na tvrdnje da je živjela kao diva na račun stranke.

Prošlotjedna šala kanadskog komičara koji ju je preko telefona uspio uvjeriti da razgovara s francuskim predsjednikom Sarkozyjem samo je pogoršala odnose s McCainom, jer je ugled stranke stavila na stup srama, a da o tome nije obavijestila McCaina koji je cijelu priču navodno saznao iz medija.

McCainovi pomoćnici dodaju kako postoji još dokaza da su se ambicije Sarah Palin proširile daleko izvan područja za koje je bila zadužena, najavom da se za četiri godine namjerava kandidirati za predsjednicu.

Palin je čak namjeravala održati vlastiti govor prije McCainovog uoči predsjedničkih izbora, ali je odustala poslije ozbiljnog obrazloženja kako to ne dolazi u obzir.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene