Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policajci su žestoko napali novinare i pobornike ljudskih prava koji su prosvjedovali u Karachiju, na jugu Pakistana, protiv izvanrednog stanja koje ometa slobodu tiska, i uhitili su više od 140 osoba.


Nakon što su snage reda žestoko udarile na prosvjednike palicama, nekoliko osoba pokazalo je otvorene rane na glavi.

Vezani članci Prosvjednici pred zgradom Kongresa u Washingtonu Američka sutkinja hrvatskih korijena za DNEVNIK.hr: "Fanatizam do kojeg je Trump doveo podsjeća na mračna razdoblja povijesti" Novinar, ilustracija Povećan broj ubijenih novinara u 2020.: ''Istraživački novinari su godinama na nišanu država ili kartela''

Približno 200 novinara i članova organizacija za zaštitu ljudskih prava okupilo se pred novinarskim klubom u Karachiju kako bi prosvjedovalo protiv mjera koje znatno smanjuju slobodu tiska a koje je nametnulo izvanredno stanje uvedeno 3. studenoga.

Kad su prosvjednici probali ukloniti barijere koje su prepriječile pristup zgradama u kojima je rezidencija guvernera pokrajine Sing, čije je središte Karachi, policajci su ih napali i žestoko ih udarali palicama.

Nekoliko je osoba uhićeno na ulici, među kojima predsjednik Saveza novinara u Karachiju Shamim-ur-Rehman, kao i Sabih Uddin Ghousi, predsjednik novinarskog kluba.