Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: Policija napala novinare prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci su žestoko napali novinare i pobornike ljudskih prava koji su prosvjedovali u Karachiju, na jugu Pakistana, protiv izvanrednog stanja koje ometa slobodu tiska, i uhitili su više od 140 osoba.

Nakon što su snage reda žestoko udarile na prosvjednike palicama, nekoliko osoba pokazalo je otvorene rane na glavi.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

Približno 200 novinara i članova organizacija za zaštitu ljudskih prava okupilo se pred novinarskim klubom u Karachiju kako bi prosvjedovalo protiv mjera koje znatno smanjuju slobodu tiska a koje je nametnulo izvanredno stanje uvedeno 3. studenoga.

Kad su prosvjednici probali ukloniti barijere koje su prepriječile pristup zgradama u kojima je rezidencija guvernera pokrajine Sing, čije je središte Karachi, policajci su ih napali i žestoko ih udarali palicama.

Nekoliko je osoba uhićeno na ulici, među kojima predsjednik Saveza novinara u Karachiju Shamim-ur-Rehman, kao i Sabih Uddin Ghousi, predsjednik novinarskog kluba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene