Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Umjeren optimist' glede Hrvatske

Pahoru razgovor sa Sanaderom pozitivan znak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je da je umjereni optimist u pogledu rješenja zapleta s Hrvatskom nakon što je njegova vlada zbog graničnog prijepora blokirala većinu pregovaračkih poglavlja u pregovorima Hrvatske i Europske unije.

'Zadnja četiri dana imao sam dosta razgovora u vezi s rješenjem zapleta u odnosima Slovenije i Hrvatske i u drugoj polovici siječnja moglo bi doći do inicijativa koje bi značajno utjecale da se on počne razrješavati', rekao je Pahor novinarima u Ljubljani nakon savjetovanja svoje stranke, Socijalnih demokrata.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum

'I s naše i s europske strane moglo bi doći do inicijativa koje će utjecati da dođe do početka rješavanja zapleta. Za to je potrebna i politička volja na hrvatskoj strani i mislim da će ona biti prisutna', rekao je slovenski premijer. Dodao je da nakon zadnja četiri dana savjetovanja s umjerenim optimizmom gleda na buduće rješavanje tog pitanja, ali nije iznio pojedinosti o razlozima svog optimizma. Pahor je dodao da očekuje da će i slovensko-hrvatsko mješovito povjerenstvo za pripremu arbitraže o granici na svom sastanku 28. ovog mjeseca iznijeti svoje prijedloge o opcijama kako dalje u rješenju graničnog spora.

Pahor je međutim dodao da se u zadnje vrijeme nije čuo s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, a ako do tog razgovora dođe tumačio bi to kao pozitivan znak. U vezi akcije kojom slovenska diplomacija javnosti i politici u drugim državama tumači svoja stajališta o blokadi hrvatskih pristupnih pregovora, Pahor je najavio da će uskoro s tim u vezi imati i sam nekoliko posjeta drugim državama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene