Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otmičari zrakoplova turske zračne kompanije Turkish Airlines na liniji Tirana-Istanbul počeli su oko 19:40 puštati putnike u zračnoj luci u talijanskom Brindisiju, objavila je agencija Ansa.


Zrakoplov turske zrakoplovne kompanije Turkish Airlines sa 113 putnika na liniji Tirana-Istambul otela su u utorak dva turska građanina kako bi prosvjedovali protiv planiranog posjeta Pape Benedikta XVI Turskoj u studenom.

Vezani članci Gužve na ulicama Rima - 3 Imaju najviše smrtnih slučajeva u Europi, ali od božićnog šopinga ne odustaju. Pogledajte fotografije ogromnih gužvi na ulicama Rima Štene u prijenosnoj torbi Misija "štene": Unuk uposlio talijansku policiju za posebnu dostavu, svi nagrađeni nečim čega danas jako fali

Zrakoplov je sletio u zračnu luku Brindisi u Italiji, a turski otmičari izjavili su da su zrakoplov oteli u znak prosvjeda protiv dolaska pape Benedikta XVI. u Tursku u studenom i da su spremni predati se ako će se njihovo priopćenje biti obznanjeno.

Nitko od putnika nije ozlijeđen.

U Boeingu su oteta 107 putnika i šest članova posade. 87 putnika u zrakoplovu je bilo albanske, dok je ostalih 20 različitih nacionalnosti. Zrakoplov je poletio iz Tirane u 16:40, a trebao se spustiti u Tursku oko 18:40.

Pilot zrakoplova je o otmici obavijestio kontrolni centar u Tirani i odmah je obznanjena uzbuna na međunarodnoj razini pa su se dva talijanska lovca F 16 digla u zrak i zrakoplov prisilno spustili u talijansku zračnu luku Brindisi. 

Vatikan neće mijenjati planove oko puta Pape Benedikta XVI u Tursku koji je najavljen za 28. studenoga, navode talijanski mediji, a priopćenje za javnost trebalo bi biti objavljeno uskoro.