Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otmičari turskog aviona počeli puštati putnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otmičari zrakoplova turske zračne kompanije Turkish Airlines na liniji Tirana-Istanbul počeli su oko 19:40 puštati putnike u zračnoj luci u talijanskom Brindisiju, objavila je agencija Ansa.

Zrakoplov turske zrakoplovne kompanije Turkish Airlines sa 113 putnika na liniji Tirana-Istambul otela su u utorak dva turska građanina kako bi prosvjedovali protiv planiranog posjeta Pape Benedikta XVI Turskoj u studenom.

Pročitajte i ovo Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo Ilustracija Vlasnica u šoku Bizarna nesreća u Italiji: Pas s trećeg kata pao na trudnicu

Zrakoplov je sletio u zračnu luku Brindisi u Italiji, a turski otmičari izjavili su da su zrakoplov oteli u znak prosvjeda protiv dolaska pape Benedikta XVI. u Tursku u studenom i da su spremni predati se ako će se njihovo priopćenje biti obznanjeno.

Nitko od putnika nije ozlijeđen.

U Boeingu su oteta 107 putnika i šest članova posade. 87 putnika u zrakoplovu je bilo albanske, dok je ostalih 20 različitih nacionalnosti. Zrakoplov je poletio iz Tirane u 16:40, a trebao se spustiti u Tursku oko 18:40.

Pilot zrakoplova je o otmici obavijestio kontrolni centar u Tirani i odmah je obznanjena uzbuna na međunarodnoj razini pa su se dva talijanska lovca F 16 digla u zrak i zrakoplov prisilno spustili u talijansku zračnu luku Brindisi. 

Vatikan neće mijenjati planove oko puta Pape Benedikta XVI u Tursku koji je najavljen za 28. studenoga, navode talijanski mediji, a priopćenje za javnost trebalo bi biti objavljeno uskoro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene