Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upao u kavez zoološkog vrta

Otkrio da pande nisu baš umiljate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Student u južnoj Kini, kojeg je izgrizao mužjak pande, posljednji je u nizu onih koji su upali u kavez s pandama i otkrili da te životinje nisu umiljate kako izgledaju, izvijestili su kineski mediji.

Student, kojem je navedeno samo prezime Liu, popeo se preko dva metra visoke ograde, u kavez s pandama u zoološkom vrtu u kineskom gradu Guilinu. Liu je napadnut kada je prišao 80 kilograma teškom mužjaku pande te je zbog ozbiljnih ugriza morao pomoć potražiti u bolnici gdje je operiran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak odustala od bijega Majmunica štapom onesposobila električnu ogradu Slika nije dostupna Rijetka panda uginula u zoološkom vrtu

Panda, Yangyang je 'očito bio preplašen upadom i izgrizao je Liuove ruke i noge', rekao je djelatnik zoo-a kineskoj novinskoj agenciji.

Liu je u bolnici, kako se navodi, rekao da je Yangyang 'bio tako dražestan da ga je htio pomilovati'. 'Nisam očekivao da će napasti. Ne sjećam koliko sam ugriza pretrpio', rekao je Liu.

Djelatnici ZOO-a utrčali su u kavez kako bi spasili Liua i umirili pandu, piše agencija. Liuov slučaj je tek posljednji u nizu napada pandi u zatočeništvu na neoprezne posjetitelje koji su ulazili u njihove kaveze ili im se previše približili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene