Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli kombi s plinskim bocama

Rotterdam: Otkazan koncert zbog mogućeg terorističkog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik nizozemskog grada Rotterdama Ahmed Aboutaleb kazao je da je policija pritvorila vozača kamiona iz Španjolske nakon što je dobila upozorenje na terorizam

Potencijalna teroristička uzbuna u nizozemskom Rotterdamu. Nakon dojave španjolske policije, kod koncertnog prostora zaustavljen je kombi španjolskih registracijskih oznaka u kojem su pronađene plinske boce.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilni prosvjedi VIDEO Kaos zbog COVID mjera: Bacili kamenje na policiju, oni zapucali. Više je ozlijeđenih Slika nije dostupna na repu je spas Tramvaj iskočio iz tračnica, od pada u provaliju spasila ga skulptura simbolična imena

Vozač je uhićen, a iz opreza je odmah otkazan planirani koncert američkog rock benda Allah-Las.

O ovome se oglasio i bend koji je trebao nastupiti u 19:30 sati po loklanom vremenu. ''Zbog policijskog upozorenja morali smo otkazati koncert Alla-Lasa. nema smisla da dolazite u Maassilo. Ispričavamo se zbog neugodnosti. Uskoro ćemo dati više informacija'', napisalo je bend u izjavi, piše BBC.

Allah-Las je četveročlani američki bend iz Los Angelesa koji se trenutačno nalazi na europskoj turneji. U naziv benda stavili su ime Alah jer su željeli da zvuči religiozno. Ali kažu da su prošle godine počeli dobivati prijetnje zbog korištenja naziva Alah.

''Dobivamo mailove od muslimana u SAD-u i diljem svijeta, koji kažu da smo ih uvrijedili, ali to nije bila naša namjera. Odgovaramo na mailove i objasnimo zašto smo izabrali baš to ime'', objašnjavaju članovi benda.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene