U ponedjeljak je u Rotterdamu tramvaj iskočio iz tračnica na terminalu na neuobičajen način. Umjesto da se odveze do prve postaje, tramvaj se našao na vrhu goleme statue koja predstavlja dva kitova repa.

Galerija


Da je prešao samo koji metar više, pao bi u provaliju od 10 metara.

Vozač je bio šokiran, ali nasreću je prošao bez ozljeda, a olakotna je okolnost i to što u vagonima nije bilo putnika.

Statua podignuta na kraju terminala ima simboličan naziv "Saved by Whale's Tale" (Spašen zahvaljujući kitovu repu), no umjetniku koji ju je osmislio i izradio pritom nije na umu bilo stvarno spašavanje tramvaja.

"Bez sumnje, prizor je prilično poetičan, no zaista je sreća da je statua koja predstavlja kitove repove podnijela težinu tramvaja", rekao je umjetnik i arhitekt Maarten Struijs za list Algemeen Dagblad.

Policija na ulicama Beča nakon terorističkog napada - 1 Hrvatski veleposlanik u Austriji: "Napetost i strah među ljudima su veliki. Ima jedna velika novina u ovom napadu..."

Zagrebačka treska U prodaji popularna zagrebačka "treska": "Stoji na okretištu u Dubravi i tamo nam kradu lampe s njega"

Inženjeri trenutačno pokušavaju dokučiti kako je tramvaj uspio iskočiti iz tračnica i na koji ga način sigurno ukloniti s kipa.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju