Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkaz organizatorima natjecanja u ispijanju vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetorica zaposlenika radio stanice, od kojih je pet popularnih voditelja, The Sacramento Bee, koji su organizirali natjecanje u ispijanju vode nakon kojeg je 28-godišnjoj Jennifer Strange pozlilo. Nekoliko sati kasnije majku troje djece pronašli su mrtvu u njezinom domu.

Slušatelji i stručnjaci prozvali su radio stanicu za zbijanje šala s upozorenjima na opasnost od prekomjernog ispijanja vode. Navodno su voditelji na upozorenja slušatelja odgovarali sa 'svjesni smo opasnosti', 'natjecatelji su potpisali ugovore, pa mi nismo odgovorni' i slično. No nakon sve više upozorenja počeli su se šaliti kako 'upravo imaju jednog natjecatelja koji umire' pa bi suvoditelj postavio pitanje 'provjeri je li po0tpisao ugovor'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Ilustracija tragedija u Punjabu Djevojčica (10) umrla nakon što je pojela tortu na svojem rođendanu: "Rekla je da je jako žedna. Tijelo je bilo sve hladnije"

Pravila natjecanja nalagala su da se u što kraćem roku popije što više vode bez mogućnosti odlaska na WC. Nagrada najupornijem bila je konzola Nintendo Wii.

Organizatori su upozorili sudionike da prekinu ukoliko se ne osijećaju dobro ili postanu slabi, no jedan od sudionika Donnie Logsdon, tvrdi kako upozorenje nije bilo dovoljno jasno i glasno da bi ga svi mogli čuti.

No nakon završetka natjecanja, jedna od najupornijih natjecateljica, Jennifer Strange, požalila se na glavobolju i pitala šefa da je pusti kući s posla. Nedugo nakon toga pronađena je mrtva. 

Jennifer je tijekom natjecanja, u kojem je željela za svoju djecu osvojiti konzolu Wii, popila gotovo osam litara vode. Odustala je predzadnja. Dulje od nje izdržala je Lucy Davidson.

Obdukcija je pokazala da je Jennifer umrla od trovanja vodom. Naime velike količine vode u kratkom vremenu dovode do neravnoteže elektrolita u tijelu, dolazi do pojačanog znojenja, a zatim i nesvjestice koja može završiti komom ili smrću.

Čini se kako organizatori natjecanja neće kazneno odgovarati, jer su natjecatelji dobrovoljno pristali na sudjelovanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene