Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oteti ukrajinski brod okružili ratni brodovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalijski pirati koji su se domogli ukrajinskog teretnog broda koji prevozi naoružanje bili su okruženi s nekoliko stranih ratnih brodova nedaleko od obalnog grada Harardhere, prenijeli su svjedoci i visoki somalijski dužnosnik.

'Prema našim informacijama tri ratna broda upravo tjeraju pirate, od kojih su dva vrlo blizu ukrajinskog broda', kazao je savjetnik u predsjedništvu poluautonomne regije Puntland, na sjeveroistoku Somalije, Bile Mohamoud Qabowsade.

Pročitajte i ovo Američka ratna mornarica Naoružavanje hutista Dva američka vojnika mornarice proglašena stradalima: Potraga za njima nije polučila rezultate Ilustracija Traže lokaciju Nestala dva američka mornara dok su bili na zadatku: U tijeku operacija izvlačenja

'Jedan od brodova je američki a ostala dva iz EU-a', dodao je bez daljnjih detalja taj dužnosnik iz Puntlanda, regije kamo se tradicionalno odvode zarobljeni brodovi.

Ribari iz Harardherea potvrdili su da su na pučini vidjeli opkoljen ukrajinski brod, ne mogavši navesti podrijetlo ratnih brodova.

Faine, čiji je teret bio namijenjen kenijskoj vojsci, domogli su se u četvrtak pirati dok se kretao prema luci Mombasa s 17 Ukrajinaca, tri Rusa i jednim Latvijcem na palubi.

Prema ukrajinskom ministarstvu obrane, teretni brod prevozi 33 tenka T-72 sovjetske izrade koje isporučuje Kijev u okviru ugovora o prodaji naoružanja s Kenijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene