Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedmoricu britanskih državljana povezanih sa zavjerom da se u zrak dignu američke financijske institucije, uključujući i newyoršku Burzu i izvede niz napada u Velikoj Britaniji u petak je londonski sud osudio na ukupno 136 godina zatvora.


Tužiteljstvo je ustvrdilo kako su oni bili dijelom skupine kojoj je na čelu bio visoki opeartivac al Qaede Dhiren Barot, koju su opisali kao "jednu od najopasnijih i najambicioznijih terorističkih ćelija koje su ikad djelovale na britanskom tlu".

Vezani članci Ilustracija Napao Indijce pa ih slijedio u kafić: Jednog udario šakom i razbio mu naočale Marina Primorac Vukoja, majka njegovateljica Sebi su dali brojne povlastice, a roditelje njegovatelje ponižavaju: "77 dignutih ruku u Saboru je pokazatelj bezosjećajnosti"

Abdula Aziza Jalila je sud u Woolwichu osudio na 26 godina zatvora, Junadea Ferozea na 22, Mohammeda Naveeda Bhattija i Nadeema Tarmohameda na po 20 godina, dok je Zia Ul Haq dobio 18, a Omar Abdur Rehman i Qaisar Shaffi po 15 godina zatvora.

Barot, preobraćenik na islam, služi zatvorsku kaznu nakon što je prošle godine priznao kako je planirao bombaške napade i u Velikoj Britaniji i u SAD. 

Prošli mu je mjesec britanski Vrhovni sud preinačio presudu s 40 na 30 godina zatvora, uz objašnjenje kako je prva kazna
bila prestroga.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju