Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osam američkih vojnika na sudu zbog ubojstava u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska objavila je da će pred vojni sud uskoro izići osam američkih vojnika optuženih za ubojstva i zlostavljanje Iračana, uključujući silovanje i ubojstvo jedne 14-godišnjakinje.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Riječ je o zadnjoj epizodi u dugom nizu skandala u koje su upleteni američki vojnici u Iraku. Deseci vojnika osumnjičeni su za ubojstva i zlostavljanje iračkih civila.

Četvorica vojnika, pripadnici prestižne 101. zračnodesantne divizije, optuženi su da su u ožujku silovali i ubili 14-godišnju Iračanku, kao i njezinog oca, majku i petogodišnju sestru.

 Dvojici optuženih prijeti smrtna kazna.

Još četvorica vojnika sudjelovala su pak u ubojstvu iračkih zatvorenika tijekom akcije na sjeveru Bagdada u svibnju. Njima prijeti doživotan zatvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene