Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporan potpis na imenovanju

Oporbeni vođa traži dokaz da je predsjednik Chavez živ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venecuelanski oporbeni vođa Henrique Capriles zatražio je dokaz je oboljeli predsjednik Venecuele Hugo Chavez živ, jer javnost ga nije vidjela ni čula od operacije karcinoma na Kubi prije pet tjedana.

Chavezov potpis viđen je jučer na odluci o imenovanju novog ministra vanjskih poslova, objavljenoj u vladinim službenim novinama.
'Ako predsjednik Republike može potpisivati odluke, pozivam ga da se pokaže. On bi trebao reći što nam se sve događa u vladi, jer ono što imamo u Venecueli je loša vlada', rekao je Capriles na svojoj inauguraciji za novi mandat guvernera države Miranda. Dužnosnici kažu da je zdravlje 58-godišnjeg Chaveza poboljšano, unatoč teškom stanju nakon četvrte operacije 11. prosinca prošle godine u Havani. Brojni građani Venecuele sumnjaju, međutim da Chavez umire ili da se neće moći vratiti aktivnom obavljanju svoje dužnosti, nakon 14-godišnje vladavine Venezuelom, koju je uveo u socijalizam i nadzirao gotove sve segmente upravljanja gradeći kult ličnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 200 tisuća prosvjednika Venezuela: Pedeseti dan prosvjeda Slika nije dostupna Moguća institucionalna kriza Šef oporbe pozvao Vrhovni sud da se izjasni o Chavezu

>> Venezuelanski ministar: Zdravlje Huga Chaveza poboljšano
 

Nagađanja o zdravstvenom stanju Chaveza raspirila je pojava njegovog potpisa, pri čemu se postavlja pitanje je li predsjednik odluku potpisao u bolničkoj sobi na Kubi ili su se možda njegovi dužnosnici koristili njegovim skeniranim potpisom. Ako Chavez odstupi s dužnosti ili umre, što bi dovelo do izbora, Capriles bi se vjerojatno ponovno borio na izborima za predsjednika nakon poraza u listopadu prošle godine. Težak protivnik bio bi mu Chavezov nasljednik, potpredsjednik Nicolas Maduro. Chavezu je karcinom dijagnosticiran u području zdjelice sredinom 2011. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene