Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračni i željeznički promet u zastoju

Opći štrajk u Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračni i željeznički promet u četvrtak ujutro u Francuskoj bio je u zastoju zbog općeg štrajka kojim sindikati traže povišicu plaće i veću državnu potporu zapošljavanju.

Vlada 'mora pristati na nove pregovore sa sindikatima polazeći od zahtjeva koje smo iznijeli početkom godine', a obuhvaćaju 'zapošljavanje, kupovnu moć, ulaganja i javnu politiku', rekao je Bernard Thibault, glavni tajnik najvećeg francuskog sindikata CGT-a.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Manji problemi u zračnom prometu

Što se tiče zračnog prometa bilo je manjih zastoja u pariškoj zračnoj luci Orly, gdje je otkazano nekoliko letova. Glavna uprava za civilno zrakoplovstvo (DGAC) predvidjela je zastoje u zračnom prometu 'na cjelokupnom teritoriju' zbog prekida rada kontrole letenja. SNCF (francuska željeznica), gdje je štrajk počeo u srijedu navečer povlačenjem noćnih vlakova iz prometa, objavio je pak da u željezničkom prometu ima zastoja, i to najviše na području Pariza i okolice.

Štrajk se održava na poziv francuskih sindikata koji očekuju da će odaziv biti bolji nego 29. siječnja, kada su diljem Francuske okupili između 1 i 2,5 milijuna prosvjednika. Najveći prosvjedni skup održat će se u Parizu, s početkom u 14.00 sati po srednjoeuropskome vremenu. Velika većina Francuza podupire ovaj štrajk: 78 posto misli da je on 'opravdan', prema anketi objavljenoj u utorak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene