Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja na Novom Zelandu

Udari vjetra od 146 km/h rušili drveće i električne stupove: Tisuće bez struje, semafori ne rade, krhotine na cestama

Oluja, arhivska fotografija (Foto: AFP)
Oluja, arhivska fotografija (Foto: AFP) Foto: Afp
Olujni vjetrovi pogodili su Auckland, najveći grad Novog Zelanda, ostavivši u srijedu ujutro tisuće bez električne energije dok vlasti pozivaju stanovnike da ostanu kod kuće.

Udari vjetra od 146 km na sat rušili su preko noći drveće i električne stupove ostavivši preko 100.000 domova i poslovnih objekata bez električne energije, a za popravke će vjerojatno trebati dani, prema distributeru električne energije Vector.

Pročitajte i ovo Poplava u Francuskoj Velika tragedija Oca i dvoje djece odnijela poplava dok su pokušavali prijeći most: Sedmero ljudi nestalo u velikoj oluji koja je pogodila europsku zemlju Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja"

Nacionalni avioprijevoznik Air New Zealand pozvao je putnike da odgode sva putovanja koja nisu hitna jer je oluja poremetila zračni promet.

Ceste su posute krhotinama, a neki semafori ne funkcioniraju, što je navelo vlasti da zatraže da više od 1,3 milijuna stanovnika novozelandskog poslovnog središta da ostanu u svojim domovima, ako je to moguće.

Oluja, za koju se očekuje da će se nastaviti narednih nekoliko dana, počela je u utorak, donijevši neuobičajeni jesenji snijeg dijelovima Južnog otoka i manja tornada Sjevernom otoku. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene