Oluja, arhivska fotografija (Foto: AFP)
Oluja, arhivska fotografija (Foto: AFP) Foto: Afp

Olujni vjetrovi pogodili su Auckland, najveći grad Novog Zelanda, ostavivši u srijedu ujutro tisuće bez električne energije dok vlasti pozivaju stanovnike da ostanu kod kuće.


Udari vjetra od 146 km na sat rušili su preko noći drveće i električne stupove ostavivši preko 100.000 domova i poslovnih objekata bez električne energije, a za popravke će vjerojatno trebati dani, prema distributeru električne energije Vector.

Vezani članci Eruptirao vulkan na Novom Zelandu (Foto: AFP) - 3 Broj žrtava erupcije vulkana porastao na 16, dva tijela još uvijek nisu pronađena Eruptirao vulkan na Novom Zelandu (Foto: AFP) - 1 Identificirana prva žrtva erupcije vulkana na Novom Zelandu

Nacionalni avioprijevoznik Air New Zealand pozvao je putnike da odgode sva putovanja koja nisu hitna jer je oluja poremetila zračni promet.

Ceste su posute krhotinama, a neki semafori ne funkcioniraju, što je navelo vlasti da zatraže da više od 1,3 milijuna stanovnika novozelandskog poslovnog središta da ostanu u svojim domovima, ako je to moguće.

Oluja, za koju se očekuje da će se nastaviti narednih nekoliko dana, počela je u utorak, donijevši neuobičajeni jesenji snijeg dijelovima Južnog otoka i manja tornada Sjevernom otoku. (Hina)