Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert pozvao Katsava da odstupi s dužnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert pozvao je predsjednika države Moshea Katsava, suočenog s optužbama za silovanje, seksualno zlostavljanje i prijevaru, da odstupi s dužnosti.

"Nema nikakve dvojbe u mom srcu da predsjednik ne može nastaviti obnašati dužnost i da mora napustiti predsjedničku palaču", rekao je Olmert.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Izraelski predsjednik Moshe Katsav obavijestio je danas  parlament da će, nakon što su tužitelji objavili da će ga optužiti za silovanje, druge seksualne prijestupe i prevaru, sam sebe proglasiti privremeno nesposobnim za obnašanje dužnosti.

Radi se o tromjesečnoj samosuspenziji uglavnom ceremonijalnih predsjedničkih dužnosti na koju se odlučio nakon što su zaredali zahtjevi parlamentarnih zastupnika da podnese ostavku prije nego se podigne optužnica za kazneno djelo bez presedana protiv jednog izraelskog šefa države.

Šezdesetjednogodišnji predsjednik, čiji mandat istječe u srpnju, opovrgava sve grijehe koji mu se stavljaju na dušu.

Skandal je izbio prošle godine nakon što je nekoliko zaposlenica Katsava prijavilo policiji za seksualno zlostavljanje.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene