Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelskog premijera u odlasku Ehuda Olmerta u petak su deveti puta ispitali policijski istražitelji zbog sumnji da je umiješan u niz korupcijskih skandala, rekao je jedan glasnogovornik policije.


'Premijer je ispitivan u svojoj službenoj rezidenciji u Jeruzalemu", rekao je glasnogovornik policije. 

Vezani članci Andrej Plenković Plenković iz Zadra poručio: "Očekujem od dežurnih dušebrižnika i moralizatora da reagiraju na diskriminaciju i govor mržnje" Automobil premijerove pratnje sudjelovao u prometnoj nesreći - 3 Ipak nije premijerova pratnja: Dva službena vozila Sabora i Vlade sudarila se na cesti kod Makarske

>> Olmert pod istragom zbog mita

Olemrta sumnjiče da je nezakonito primio više stotina tisuća dolara od američkog poslovnog čovjeka Morrisa Talanskog za izborne kampanje, da je nekoliko puta naplaćivao službena putovanja i za povoljnu kupovinu kuće od građevinskog poduzetnika kojem je zauzvrat omogućio druge gradnje.

On je 21. rujna podnio ostavku nakon što je policija najavila podizanje optužbi protiv njega za dvije afere korupcije u skopu šest istraga koje se o njemu vode.

Olmert po zakonu ostaje na dužnosti do prijevremenih parlamentarnih izbora 10. veljače sljedeće godine i formiranja nove vlade.