Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ehud Olmert najavio

Oslobađanje 250 palestinskih zatočenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert najavio je u ponedjeljak skoro oslobađanje 250 palestinskih zatočenika, u prigodi susreta s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom koji se zauzeo za nastavak primirja u Gazi narušenog nakon nedavnih sukoba.

'Predsjednik Abas je zatražio oslobađanje palestinskih zatočenika i Olmert ga je izvijestio o odluci izraelske vlade da početkom prosinca pusti njih 250', rekao je palestinski pregovarač Saeb Erekat. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer? Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan?

>> Olmert odgodio puštanje palestinskih zatvorenika

Visoki izraelski dužnosnik koji nije htio otkriti identitet potvrdio je vijest o oslobađanju, dodajući da će se ono dogoditi uoči muslimanskog blagdana Kurban-bajrama koji počinje 7. ili 8. prosinca.

Tijekom razgovora koji se održao u Olmertovoj službenoj rezidenciji u Jeruzalemu, Abas je 'isticao potrebu očuvanja primirja i slanja humanitarne pomoći i pomoći u hrani u pojas Gaze', kako navodi Erekat.

Olmert je pak kazao da je Hamas 'odgovoran' za narušavanje primirja u Gazi i upozorio je da će Izrael dođe li do eskalacije 'morati uzvratiti', prema tom dužnosniku koji je htio ostati anoniman.

Abas je usto pozvao naoružane palestinske skupine da prestanu ispaljivati rakete iz Gaze na izraelski teritorij. 'Treba prekinuti sve akcije koje mogu narušiti primirje. Drugim riječima, treba prekinuti nepotrebno raketiranje koje nipošto ne pomaže palestinskoj stvari', rekao je.

Hamas je osudio susret Abasa i Olmerta nazvavši ga "'akrdijom" koja treba dati pokriće za 'neprijateljske pokolje'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene