Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brown u Afganistanu

'Ofenziva na Marjah simbol je nade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown izjavio je da je ofenziva 15.000 NATO-ovih vojnika i pripadnika afganistanske vojske na talibansko uporište u Marjahu bio ‘simbol nade’.

‘Moramo postići mir, jednako kao što moramo dobiti rat’, kazao je Brown koji je stigao u posjet britanskim vojnicima u Afganistanu u najvažnijoj vojnoj bazi u pokrajini Helmand, Camp Bastionu. ‘Zbog toga je iznimno važno što su samo 20 dana nakon početka operacije, združene međunarodne i afganistanske, vojne i civilne snage od uporišta brutalnih talibanskih napada stvorile simbol nade za stanovništvo’, rekao je premijer tijekom prvih osam sati u jednoj od najopasnijih pokrajina u zemlji, Helmandu.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici rat u Europi Novi problemi za Ukrajinu! Teška je 1,5 tone: "Ona je pakao. Ne mogu svi naši momci to izdržati"

>> Brown: Odluka o ulasku u rat bila je dobra

Tijekom njegova iznenadnog posjeta Afganistanu, vjerojatno posljednjem prije parlamentarnih izbora, koji će se u Velikoj Britaniji održati 6. svibnja, Brown je obišao britanske vojne snage u Camp Bastionu te na još dva njihova položaja - u Nad Aliju, sjeverno od Marjaha. Brown je spomenuo potrebu osnivanja afganistanske policije, unatoč problemima korupcije i narkomanije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene