Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer Gordon Brown izjavio je da je ofenziva 15.000 NATO-ovih vojnika i pripadnika afganistanske vojske na talibansko uporište u Marjahu bio ‘simbol nade’.


‘Moramo postići mir, jednako kao što moramo dobiti rat’, kazao je Brown koji je stigao u posjet britanskim vojnicima u Afganistanu u najvažnijoj vojnoj bazi u pokrajini Helmand, Camp Bastionu. ‘Zbog toga je iznimno važno što su samo 20 dana nakon početka operacije, združene međunarodne i afganistanske, vojne i civilne snage od uporišta brutalnih talibanskih napada stvorile simbol nade za stanovništvo’, rekao je premijer tijekom prvih osam sati u jednoj od najopasnijih pokrajina u zemlji, Helmandu.

Vezani članci Američka vojska, ilustracija Amerika povlači svoje trupe iz Afganistana? Biden uskoro najavljuje rok do kojeg će povući svoje snage Slika nije dostupna Britanija u Afganistan šalje dodatnih 500 vojnika

>> Brown: Odluka o ulasku u rat bila je dobra

Tijekom njegova iznenadnog posjeta Afganistanu, vjerojatno posljednjem prije parlamentarnih izbora, koji će se u Velikoj Britaniji održati 6. svibnja, Brown je obišao britanske vojne snage u Camp Bastionu te na još dva njihova položaja - u Nad Aliju, sjeverno od Marjaha. Brown je spomenuo potrebu osnivanja afganistanske policije, unatoč problemima korupcije i narkomanije. (Hina)