Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Optužbe za pokušaj silovanja

Strauss-Kahnu odbijena jamčevina od milijun dolara, ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog opasnosti od bijega sudac u New Yorku odbio je zahtjev za jamčevinom šefu MMF-a Dominique Strauss-Kahnu koji ostaje u pritvoru do daljnjega.

Sudac u New Yorku odbio je jamčevinu u iznosu od milijun dolara koju je ponudio odvjetnički tim Strauss-Kahna, javlja BBC. Čelnik MMF-a na sudu je odbacio sve optužbe.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Ne odustaju od slučaja Sobarica Strauss Kahna tuži medije jer su je nazvali prostitutkom

Odvjetnici Dominique Strauss-Kahna imaju dokaz da je čelnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) bio u restoranu na ručku sa svojom kćerkom u to vrijeme kada je navodno seksualno napao hotelsku sobaricu, izvijestio je francuski radio RMC.

RMC je objavio da su odvjetnici utvrdili kretanje Strauss-Kahna prema čemu je napustio hotel u podne, nakon plaćanja računa i predaje ključa, a zatim je otišao jesti sa svojom kćerkom i uzeo taksi do zračne luke, prenosi Reuters.
Taj bi raspored značio da je već napustio hotel u vrijeme kada djevojka tvrdi da ju je navodni jurio niz hodnik, prisilio je da uđe u sobu i napao je, izvijestio je RMC na svojim internetskim stranicama, dodajući da odvjetnici imaju materijalne dokaze i svjedoke.

>> Čelniku MMF-a prijeti i druga tužba: 'Napao me poput napaljene čimpanze'

>> Čelnik MMF-a predosjećao: Optužit će me za silovanje na parkiralištu!

Strauss-Kahn, bivši francuski ministar financija koji je prema anketama smatran favoritom za pobjedu na predsjedničkim izborima u Francuskoj 2012., u ponedjeljak će se pojaviti na sudu u New Yorku kako bi se izjasnio o krivnji. Njegovi su Godine 2008. ispričao se za ono što je nazvao 'greška u prosudbi' zbog afere s podređenom djelatnicom MMF-a odvjetnici izjavili kako će se on izjasniti da nije kriv za kazneno djelo nezakonita zatvaranja i pokušaja silovanja, koje prijeti da na ponižavajući način okonča njegovu karijere izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda.

Radio Glas Amerike je izvijestio da je Strauss-Kahn pristao na forenzičko ispitivanje, dok policija prikuplja sve više dokaza o slučaju. Strauss-Kahna, koji je u subotu popodne u New Yorku izveden iz zrakoplova za Pariz, uhićen i pritvoren, već od ranije prate seksualni skandali. Godine 2008. ispričao se za ono što je nazvao 'greška u prosudbi' zbog afere s podređenom djelatnicom MMF-a. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene